Antena 3 CNN Externe Ce date a vrut să şteargă Dzhokhar Tsarnaev de pe internet. Planul nu i-a reuşit în totalitate

Ce date a vrut să şteargă Dzhokhar Tsarnaev de pe internet. Planul nu i-a reuşit în totalitate

Ce date a vrut să şteargă Dzhokhar Tsarnaev de pe internet. Planul nu i-a reuşit în totalitate
Sursa foto: Foto: CNN
27 Apr 2013   •   16:46

Conturile pe Twitter şi reţeaua rusă de socializare VK ale lui Dzhokhar Tsarnaev s-au aflat în centrul atenţiei publice. Ceea ce publicul larg nu ţtia deja este că tânărul a avut şi un cont pe Instagram, pe care l-a şters recent, relatează CNN.

Contul pe Instagram, cu numele de utilizator "jmaister1" nu mai există, iar prieteni ai suspectului afirmă că acesta a fost şters recent.

Purtătorul de cuvânt al Instagram (reţea de socializare şi partajare online de imagini) a refuzat să să spună când a fost şters contul.

Urme ale contului "jmaister1" erau încă vizibile, săptămâna aceasta, pe Google cache şi pe alte site-uri de arhivare.

Experţi utilizează frecvent aceste instrumente pentru a găsi fragmente din materiale şterse.

Urmele rămase arată că Tsarnaev a apăsat butonul "like" pentru mai multe fotografii referitoare la Cecenia, postate de alţi utilizatori Instagram. Într-una apare liderul militar Şamil Basaiev - un fost oficial guvernamental care a plănuit atacuri teroriste împotriva Rusiei, ucis în 2006.

Altă imagine legată de Cecenia pe care Tsarnaev a marcat-o că i-a plăcut are o serie de hashtag-uri ca #FreeChechenia #Jihad #Jannah #ALLAH #Jesus şi #God.

În opinia unui expert în probleme legate de Cecenia, imaginile ilustrează o familiaritate cu politica şi "iconografia" cecenă.

Contul pe Instagram al lui Tsarnaev nu era foarte cunoscut. Mai mulţi prieteni ai acestuia au declarat pentru CNN că nu ştiau de existanţa acestuia. Însă doi foşti colegi de clasă ai suspectului au declarat că ştiau despre existenţa contului, precizând că acesta îl folosea pentru a păstra legătura cu un grup restrâns de prieteni de la şcoală.




×
Subiecte în articol: atac Boston boston atac bomba boston
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close