Antena 3 CNN Externe Cine ameninţă PACEA în lume. Nu este RUSIA, dar este una din cele mai mari PUTERI ale lumii

Cine ameninţă PACEA în lume. Nu este RUSIA, dar este una din cele mai mari PUTERI ale lumii

Cine ameninţă PACEA în lume. Nu este RUSIA, dar este una din cele mai mari PUTERI ale lumii
de O.P.    |    19 Mar 2014   •   13:12

Aproape un sfert din populatia lumii (24%) considera Statele Unite drept cea mai mare amenintare la adresa pacii in lume, afirma sociologii Gallup International/WIN, citand rezultatele unui sondaj la care au participat 70.000 de repondenti din 65 de state, scrie incomemagazine.ro. De la bun inceput trebuie precizat ca respectivul chestionar s-a desfasurat in perioada noiembrie-decembrie 2013, cu mult inainte de criza din Ucraina. E adevarat, Kievul fierbea si atunci, dar cine-si imagina ca se va ajunge la desprinderea Crimeei si izolarea Rusiei de catre lumea occidentala.

Totusi, ce spune sondajul Gallup? Ca 24% dintre locuitorii Terrei vad in Statele Unite un pericol la adresa stabilitatii si a pacii. Pe locul secund se situeaza Pakistanul (8%), urmat de China (5%), Iran, Israel, Afganistan si Coreea de Nord, fiecare cu cate 5% din optiunile celor intervievati. Surprinzator, Rusia ocupa treapa a12-a, cu o medie de 2%.

Cum arata raspunsurile in functie de regiuni. Pentru locuitorii continentului African, pericolul vine dinspre Somalia, SUA fiind pozitionate pe locul doi. Repondentii din Orientul Mijlocul au indicat SUA si Israelul, iar cei din Europa occidentala au plasat la egalitate SUA, Iran si Siria. In schimb, o cincime din populatia Europei de Est considera drept un pericol la adresa pacii China, Iran si Rusia.

×
Subiecte în articol: sondaje
Parteneri
ÎPS Teodosie trimis în judecată de DNA
x close