Antena 3 CNN Externe Un copil palestinian, a fost împuşcat mortal de armata israeliană în cursul unor proteste

Un copil palestinian, a fost împuşcat mortal de armata israeliană în cursul unor proteste

Un copil palestinian a fost împuşcat mortal de armata israeliană în cursul unor proteste violente produse vineri în Cisiordania, anunţă autorităţile palestiniene.

Un copil palestinian, a fost împuşcat mortal de armata israeliană în cursul unor proteste
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Noi 2021   •   17:09

Confruntări între protestatari palestinieni şi militari israelieni au avut loc în satul Deir al-Hatab, situat în apropierea oraşului Nablus. Un băiat în vârstă de 13 ani a fost transportat la un spital din Nablus cu plăgi prin împuşcare în stomac şi nu a putut fi salvat, a comunicat Ministerul Sănătăţii din cadrul Autorităţii Palestiniene. Armata israeliană nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe tema acestui incident.

Potrivit filialei palestiniene a organizaţiei Semiluna Roşie, alte persoane au fost rănite în confruntări, în principal după ce au inhalat gaze lacrimogene. Palestinienii protestează faţă de activităţile israeliene de colonizare din Cisiordania.

Armata israeliană a tras focuri de armă şi a utilizat gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru dispersarea demonstranţilor. Alţi doi palestinieni au fost răniţi vineri în confruntări cu trupele israeliene în localitatea palestiniană Beita, potrivit Mediafax.

Guvernul israelian tocmai a anunţat un plan care prevede construirea a 3.000 de locuinţe în colonii evreieşti din Cisiordania. De asemenea, Israelul vrea să construiască şi 1.300 de case pentru palestinieni în Cisiordania.

×
Subiecte în articol: Israel Palestina Cisiordania copil proteste
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close