Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a anulat o vizită a secretarului general al ONU Ban Ki-moon la Kaesong

Coreea de Nord a anulat o vizită a secretarului general al ONU Ban Ki-moon la Kaesong

Coreea de Nord a anulat o vizită a secretarului general al ONU Ban Ki-moon la Kaesong
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
20 Mai 2015   •   08:52

Coreea de Nord şi-a retras acordul ca Ban Ki-moon să viziteze complexul industrial intercoreean Kaesong de lângă frontiera cu Coreea de Sud, a anunţat secretarul general al ONU miercuri, scrie DPA.
   
"Nicio explicaţie nu a fost oferită pentru această schimbare de ultim moment", a declarat Ban Ki-moon în cadrul unei vizite în Coreea de Sud. "Această decizie a Phenianului este profund regretabilă", a adăugat el.
   
Secretarul general al ONU urma să viziteze joi parcul industrial intercoreean de la Kaesong, situat pe teritoriul nord-coreean, la câţiva kilometri de frontieră.
   
Vizita planificată, în pofida faptului că nu era o vizită diplomatică oficială, ar fi fost prima efectuată de un şef al ONU în această ţară stalinistă izolată în ultimii peste 20 de ani.
   
Ban Ki-moon, un cetăţean sud-coreean, a declarat anterior că parcul de afaceri de Kaesong reprezintă un "model de câştig reciproc pentru ambele Corei" şi "simbolizează o cale bună de abordare atât în avantajul Coreei de Nord, cât şi Coreei de Sud, în mod complementar".
   
Tot săptămâna aceasta, un grup internaţional de femei, printre care se află şi laureate ale Nobelului pentru Pace, urmează să sosească la Phenian pentru a participa sâmbătă la un marş simbolic în zona demilitarizată dintre cele două ţări surori şi inamice.

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close