Antena 3 CNN Externe Crimeea a fost atacată cu drone, la o zi după ce rușii au ucis zeci de oameni la Uman | Portul Sevastopol, în flăcări

Crimeea a fost atacată cu drone, la o zi după ce rușii au ucis zeci de oameni la Uman | Portul Sevastopol, în flăcări

Un atac cu drone a avut loc în portul Sevastopol din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2023   •   08:27

Imagini postate pe rețelele de socializare arată mai multe rezervoare de combustibil în flăcări.

Mihail Razvojaev, guvernatorul susținut de Rusia în Sevastopol, a precizat că incendiul s-a extins pe aproximativ 1.000 de metri pătrați în zona "Golful cazacilor" și că informațiile inițiale indică faptul că a fost provocat de o dronă, notează CNN.

"Este un incendiu de gradul 4. Informațiile privind victimele sunt în curs de actualizare", a scris menționat oficialul.

Citește și: Ucraina anunță că pregătirile de contraofensivă se apropie de sfârșit | Luptele se vor desfășura fără tancurile americane Abrams

Informații neconfirmate oficial la ora acestei actualizări spun că administrația rusă din oraș a cerut ajutor, inclusiv aerian, pentru stingerea focului violent în explansiune.

Sevastopol este cel mai important oraș din Crimeea.

Atacul de sâmbătă vine la o zi după ce rușii au ucis zeci de civili în toată Ucraina, în cel mai semnificativ val de atacuri rachete din ultimele aproape două luni, relatează Antena 3 CNN.

La Uman, o rachetă rusească a lovit un bloc de locuințe și a ucis cel puțin 23 de oameni, între care și copii.

În urma atacului de la Uman, președintele Volodimir Zelenski a cerut o ripostă din partea întregii lumi și a spus că Rusia se află "tot mai aproape de pedeapsă".

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close