Antena 3 CNN International News Ucraina anunță că pregătirile de contraofensivă se apropie de sfârșit | Luptele se vor desfășura fără tancurile americane Abrams

Ucraina anunță că pregătirile de contraofensivă se apropie de sfârșit | Luptele se vor desfășura fără tancurile americane Abrams

Forțele armate ucrainene își încheie pregătirile pentru contraofensiva în urma căreia speră să-și elibereze teritoriile ocupate de trupele ruse.

Ucraina anunță că pregătirile de contraofensivă se apropie de sfârșit | Luptele se vor desfășura fără tancurile americane Abrams
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Apr 2023   •   15:09

Informația vine chiar de la ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

"Pregătirile (pentru contraofensivă) se apropie de sfârșit", a spus Reznikov, vineri.

"Suntem pregătiți la nivel ridicat. Următoarea întrebare ține de Statul Major General ... De îndată ce se pun de acord Dumnezeu, vremea și comandanții, o vom face", a precizat el, conform CNN.

Citește și: Rusia a spulberat un bloc de locuințe la Uman | Rachetele au fost lansate din avioane strategice

Întrebat dacă Ucraina a primit armele promise de aliații internaționali în vederea contraofensivei, Reznikov a declarat că armata ucraineană a primit tancuri Leopard 2 (germane) și Challenger (britanice) și că așteaptă tancuri Leopard 1 "puțin mai târziu".

Ministrul a confirmat că tancurile americane Abrams nu vor ajunge la timp pentru a participa la contraofensivă.

"Tancurile Abrams nu vor avea timp să participe la această contraofensivă, așa cred. Însă echipajele noastre au plecat deja să se antreneze pe aceste vehicule. În plus, avem un număr mare de vehicule blindate de diferite tipuri, inclusiv Bradley, Marder, Stryker și C90, iar forțele noastre își încheie cursurile de pregătire", a insistat el.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus, joi, că aliații Ucrainei au livrat mai mult de 98% din vehiculele de luptă promise Kievului.

CNN amintește că Ucraina a făcut eforturi extraordinare pentru a ascunde informațiile legate de pregătirea contraofensivei de primăvară iar ministrul adjunct al Apărării de la Kiev, Ganna Maliar, a declarat săptămâna trecută că data lansării operațiunilor militare nu va fi anunțată.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close