Antena 3 CNN International News Rusia a spulberat un bloc de locuințe la Uman | Rachetele au fost lansate din avioane strategice | Mai mulți copii, printre victime

Rusia a spulberat un bloc de locuințe la Uman | Rachetele au fost lansate din avioane strategice | Mai mulți copii, printre victime

Mai mulți oameni au fost uciși în atacuri cu rachete rusești asupra centrului Ucrainei și a regiunii Kiev.

de Adrian Iclozan    |    28 Apr 2023   •   09:10

Bilanțurile actualizate pe parcursul zilei de vineri au crescut, de la cinci, la cel puțin 19 morți și zeci de răniți.

În orașul Uman din centrul țării, cel puțin 17 persoane au fost ucise atunci când o rachetă a lovit o clădire de apartamente, conform informațiilor comunicate de autorități vineri după-amiază.

Șeful regiunii Cerkasî, Igor Tabureț, a declarat, la mijlocul zilei, că între morții de la Uman se află și doi copii cu vârste de 10 ani, relatează CNN.

Citește și: Jens Stoltenberg: ”Aliații NATO au livrat Ucrainei aproape toate vehiculele de luptă promise”

Aici, echipele de salvare s-au cățărat pe o grămadă uriașă de moloz care fumega. Ulterior, salvatorii au fost văzuți transportând un sac pentru cadavre pe o targă.

"La început, ferestrele s-au spart (de la unda de șoc), apoi a venit explozia", a declarat o localnică din blocul bombardat.

La Dnipro, o femeie și copilul său de doi ani au fost uciși într-un atac care a rănit, de asemenea, alți trei oameni, conform ministrului ucrainean de Interne.

În Ukrainka, localitate aflată la aproximativ 45 de kilometri sud de capitala Kiev, două persoane au fost rănite în atacuri cu rachete, vineri, la primele ore ale dimineții.

Oficial ucrainean: "Rachetele au fost lansate de aviația strategică rusă"

La Kiev, apărarea antiaeriană ucraineană a doborât, vineri, 11 rachete de croazieră deasupra spațiului aerian al capitalei, în ceea ce autoritățile locale au numit primul atac rusesc cu rachete asupra orașului în ultimele 51 de zile.

Pe ansamblul teritoriului național, forțele de apărare au comunicat că au distrus 21 din cele 23 de rachete de croazieră lansate de Rusia.

"Potrivit informațiilor care sunt în curs de verificare, atacul a fost efectuat de avioane ale aviației strategice ruse", a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, într-o postare pe Telegram.

Apărarea aeriană a doborât, de asemenea, două drone, al căror tip nu a fost încă stabilit, a adăugat oficialul ucrainean.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close