Antena 3 CNN Externe Cristian Diaconescu: ”Suntem într-un moment foarte grav vizavi de Rusia. Toți liderii de stat discută, românii sunt ai nimănui”

Cristian Diaconescu: ”Suntem într-un moment foarte grav vizavi de Rusia. Toți liderii de stat discută, românii sunt ai nimănui”

Cristian Diaconescu, președinte PMP și fost ministru de Externe al României, susține că în timp ce liderii statelor precum Franța, Germania și Ucraina negociază în contextul instalării trupelor rusești la granița cu Ucraina, autoritățile din România nu depun suficiente eforturi diplomatice pentru a asigura securitatea țării în eventualitatea unui conflict militar.

Cristian Diaconescu: ”Suntem într-un moment foarte grav vizavi de Rusia. Toți liderii de stat discută, românii sunt ai nimănui”
Sursa foto: Agerpres
de Adelina Miron    |    09 Feb 2022   •   20:11

„Suntem într-un moment foarte grav vizavi de Rusia. Scutul anti rachetă este un proiect NATO, este asumat NATO, cu care România are parteneriat strategic din 2002. Iar când Putin a vorbit despre noi, țara noastră nu a avut absolut nici o reacție. De ce m-am referit la acest subiect? Pentru că astăzi, ambasadorul Rusiei în România a vorbit fără a avea steagul nostru în spate! Simbolistica are o anume semnificație în acest caz.

Pentru ruși, scutul de la Deveselu nu este un pericol acum, pentru că are scop defensiv, dar ce se va întâmplă atunci când el va fi folosit pur ofensiv, în cadrul unor escaladări militare. Care este politica externă a Românie?  Putin a pus pe masa negocierii România și nu văd pe nimeni la discuții. Toți liderii de stat s-au întâlnit și discută. Inclusiv Ungaria a vorbit direct cu Putin. Dar se pare că, momentan, noi românii suntem ai nimănui.’’, a declarat Cristian Diaconescu la Realitatea.

Cristian Diaconescu crede că războiul va fi economic, ci nu militar.

„Nu cred ca va fi un război așa cum știm până astăzi. Împărțirea sferelor poate fi extrem de periculoasă. Eu cred că va fi un război economic. Se va încerca federalizarea Ucrainei, dar nu cred că Ucraina e subiectul”, a precizat fostul ministru de Externe.

 

×
Subiecte în articol: Cristian Diaconescu Rusia Ucraina trupe
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close