Antena 3 CNN Externe Ea este Cristina, prima persoană din România calificată ca avocat în Irlanda

Ea este Cristina, prima persoană din România calificată ca avocat în Irlanda

Cristina Stamatescu, o tânără specializată în imigrație, azil şi drepturile omului, a devenit prima persoană din România calificată ca avocat în Irlanda.

Ea este Cristina, prima persoană din România calificată ca avocat în Irlanda
Sursa foto: Facebook Cristina Stamatescu Solicitors
de Claudia Popovici    |    07 Noi 2023   •   20:14

Cu o diplomă în drept obținută în România şi cu economii de aproximativ 2.000 de euro în buzunar, Cristina Stamatescu a decis să înceapă o nouă viaţă în Irlanda, acolo unde s-a mutat în 2008.

Condusă de o dorinţă arzătoare de a reuşi în acest domeniu, Cristina a fost instantaneu atrasă de atmosfera profesioniștilor din prejma Curții de Justiţie din Irlanda şi a decis să exceleze în acest domeniu. 

Viața în Irlanda nu a fost lipsită de obstacole, însă tânăra româncă şi-a găsit calea spre succes şi împlinire, inclusiv prin întemeierea unei familii, mai ales că unul dintre prietenii cunoscuți acolo i-a devenit ulterior şi partener de viaţă.  

"Primele mele nopți în Irlanda au fost într-o pensiune până când am putut găsi ceva mai permanent. Mi-a luat cam trei sau patru zile să obțin cazare și am avut norocul să găsesc un coleg de apartament care s-a dovedit a fi o persoană irlandeză minunată, frumoasă, autentică", a spus Cristina pentru Irish Times citat de  jurnalemigrant.com.

Cu o diplomă în drept obținută în România, tânăra a fost angajată rapid ca executiv legal la o firmă de avocatură din Dublin, unde a lucrat aproape cinci ani.

După ce a trecut examenele necesare, în 2013 a devenit prima persoană de origine română calificată ca avocat în Irlanda.

Apoi a făcut următorul pas: și-a deschis propriul cabinet, pe care l-a condus timp de 9 ani, până când a fost încorporată de o firmă mai mare, lucru care i-a permis să se concentreze mai mult pe munca juridică propriu-zisă şi mai puţin pe aspectele administrative.

"Îmi place acceptarea și incluziunea în ceea ce-i privește pe toți cei din jur. Este unul dintre acele lucruri greu de explicat, dar pe care le simți", spune Cristina care acum se bucură de succes şi împlinire în Irlanda, locul unde îşi are familia şi inima.

×
Subiecte în articol: avocat Irlanda romanca
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close