Antena 3 CNN Externe Cutremure puternice în Italia: "Foarte mulți oameni sunt îngropați sub dărâmături. Orașul nu mai există!". Cel puțin 120 de persoane au murit LIVE VIDEO

Cutremure puternice în Italia: "Foarte mulți oameni sunt îngropați sub dărâmături. Orașul nu mai există!". Cel puțin 120 de persoane au murit LIVE VIDEO

Cutremure puternice în Italia: "Foarte mulți oameni sunt îngropați sub dărâmături. Orașul nu mai există!". Cel puțin 120 de persoane au murit LIVE VIDEO
24 Aug 2016   •   20:24

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,2 grade, a avut loc miercuri dimineață, în Italia. Conform CNN, seismul a avut loc la circa 10 kilometri de orașul Norcia, la ora 03:36, ora locală.

0

Seismul a fost resimțit la Roma.

După aproximativ o oră, un al doilea seism, de 5,5 grade, a fost înregistrat la doar patru killometri distanță de Norcia.

Un român a murit în urma cutremurului din Italia

UPDATE: Bilanțul crește de la oră la oră și cele mai recente fire făcute publice de autorități menționează 120 de decese. Anunțul a fost făcut chiar de premierul italian Matteo Renzi.

UPDATE: Bilanțul a crescut la 73 de decese confirmate. De asemenea, autoritățile estimează că 150 de persoane sunt în continuare sub dărâmături.

UPDATE: Bilanțul tragediei din Italia crește la 60 de morți. Cele mai multe dintre victime provin din zonele rurale. Orașul Amatrice este distrus în proporție de 50%.

UPDATE: Autoritățile anunță 38 de morți. De asemenea, s-au produs aproape 40 de replici ale seismului, cu o magnitudine de 3 sau mai mult pe scara Richter.

UPDATE: Potrivit echipelor de salvare, bilanțul morților se ridică la 37. De asemenea, se vorbește despre aproape 200 de răniți.

UPDATE: Presa anunță că bilanțul morților urcă la 14. Zona a fost zguduită de numeroase replici de mai mică intensitate, fiind înregistrate cel puțin 17 noi cutremure.

UPDATE: Cotidianul La Repubblica anunță că numărul morților se ridică la cel puțin zece, numeroase alte persoane fiind captive sub dărâmături.

UPDATE: BBC anunță că sunt șase morți, iar în Amatrice a avut loc și o alunecare de pământ. Mai multe poduri sunt în pericol să se prăbușească.

UPDATE: Televiziunea publică italiană anunță că mai multe clădiri s-au prăbușit și cel puțin patru persoane au murit.

Știre inițială

Institutul de Geologie din Statele Unite (USGS) a estimat că pagubele vor fi mari și este posibil să fie înregistrate multe victime.

„Per total, populația din regiune locuiește în structuri care reprezintă un mix între clădiri vulnerabile și clădiri rezistente la cutremure”, au explicat specialiștii de la USGS.

Agenția italiană ANSA a anunțat că mai multe clădiri au fost avariate în zona orășelului Ascoli Piceno, la est de Norcia. Au fost făcute mai multe apeluri la pompieri pentru o intervenție și în zona Umbria.

Primarul din orășelul Amatrice a declarat public că “foarte mulți oameni sunt îngropați sub dărâmături” și că “orașul nu mai există”, conform Guardian.

Italia a fost lovită de mai multe ori, în ultimii ani, de cutremure puternice. În mai 2012, o pereche de cutremure în nordul Italiei a lăsat zeci de victime în urmă. În aprilie 2009, un cutremur cu magnitudinea de 6,3 din centrul Italiei, a lăsat în urma sa 295 de decese.

 

 

×
Subiecte în articol: cladiri victime bilant USGS seism magnitudine roma
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close