Antena 3 CNN Externe Declaraţie ŞOC: "Violatorii vor continua să scape, atâta timp cât femeile continuă să se îmbete"

Declaraţie ŞOC: "Violatorii vor continua să scape, atâta timp cât femeile continuă să se îmbete"

Declaraţie ŞOC: "Violatorii vor continua să scape, atâta timp cât femeile continuă să se îmbete"
Sursa foto: Foto: copecounselingservices.com
27 Aug 2014   •   11:08

Condamnările pentru viol nu se vor înmulţi atâta timp cât femeile continuă să se îmbete, susţine o fostă judecătoare din Marea Britanie, care a şocat opinia publică prin declaraţiile sale.

Potrivit The Independent, Mary Jane Mowat, o judecătoare ieşită recent la pensie, a afirmat pentru Oxford Mail că rata condamnărilor pentru viol nu se va modifica, atâta timp cât femeile continuă să consume băuturi alcoolice în exces.

"Inevitabil, este cuvântul unei persoane împotriva cuvântului altei persoane" în timpul proceselor de viol, aceasta arâtând că rata condamnărilor în astfel de cazuri, în Marea Britanie, este de doar 60 la sută.

"Nu susţin că este în regulă să abuzezi sexual de o femeie beată", a precizat judecătoarea.

Mary Jane Mowat a arătat însă situaţia dificilă în care se află un jurat când o femeie acuză pe cineva de viol, spunând: Nu pot să îmi amintesc ce făceam, nu îmi amintesc ce am spus, nu îmi amintesc dacă am fost de acord sau nu, însă ştiu că nu aş fi făcut-o.

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei Rape Crisis England & Wales, Katie Russell, a declarat pentru The Independent că, deşi fostul judecător explică faptul că nu este în regulă să abuzezi sexual de o femeie beată, declaraţiile sale pot dăuna foarte mult.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close