Antena 3 CNN Externe Dennis Rodman, despre stilul de viaţă al lui Kim Jong-un: „O petrecere de şapte stele”

Dennis Rodman, despre stilul de viaţă al lui Kim Jong-un: „O petrecere de şapte stele”

Dennis Rodman, despre stilul de viaţă al lui Kim Jong-un: „O petrecere de şapte stele”
de M.T.    |    21 Oct 2013   •   10:54

Fostul baschetbalist american Dennis Rodman a descris stilul de viaţă al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un drept „o petrecere de şapte stele”.

Într-un interviu acordat ziarului britanic The Sun, fosta vedetă a lui Chicago Bulls l-a numit pe liderul de la Phenian „un bun prieten” şi a dezvăluit că a petrecut alături de acesta câteva zile pe insula sa privată, în timpul celei de-a doua vizite pe care a efectuat-o în Coreea de Nord, în luna spetembrie.

„Este ca şi cum te-ai duce în Hawaii sau în Ibiza, dar numai el trăieşte acolo. Cu toate acestea, îi place să fie înconjurat de oameni”, a povestit Rodman.

„Este înconjurat în permanenţă de 50-60 de oameni. Persoane normale, care breau cocktailuri şi râd tot timpul ”, a mai spus fostul star din NBA.

„Dacă bei o sticlă de tequila, este cea mai bună tequila. Tot ceea ce vrei, el are ce e mai bun”, a adăugat Rodman.

Dennis Rodman a revenit în Coreea de Nord la şapte luni de la precedenta sa vizită şi a lansat ideea unui meci de baschet demonstrativ care să relanseze discuţiile diplomatice între Phenian şi restul lumii.

În acelaşi timp, organizaţiile pentru drepturile omului au solicitat ca regimul nord-coreean să fie suspus la presiuni şi mai mari, după ce, în 2012, Phenianul a cheltuit 645,8 milioane de dolari pe produse de lux, notează The Telegraph.

Printre produsele pe care Coreea de Nord a cheltuit sune importante se numără alcoolul (30 de milioane de dolari), bunuri electronice (37 de milioane) sau ceasuri de lux (8,2 milioane).

La începutul acestei luni, ONU a inclus Coreea de Nord pe lista celor 34 de ţări care are nevoie urgentă de ajutor extern pentru a-şi putea hrăni populaţia.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong Un
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close