Antena 3 CNN Externe Depozit de arme al grupării Hamas, găsit de poliție în Bulgaria. Armamentul urma să fie folosit la comiterea unor atentate în Europa

Depozit de arme al grupării Hamas, găsit de poliție în Bulgaria. Armamentul urma să fie folosit la comiterea unor atentate în Europa

Un depozit de arme constituit în urmă cu mai mulți ani de Hamas pe teritoriul Bulgariei a fost descoperit și capturat de forțele de poliție din această țară.

Depozit de arme al grupării Hamas, găsit de poliție în Bulgaria. Armamentul urma să fie folosit la comiterea unor atentate în Europa
Sursa foto: Profimedia Images
04 Apr 2024   •   15:53

Informația este publicată de Agenția France Presse, AFP, care citează în acest sens o sursă judiciară.

AFP menționează că a contactat Parchetul și Ministerul de Interne din Bulgaria, care nu au dorit să comenteze pe marginea relatării agenției de presă internaționale.

Descoperirea din Bulgaria este legată de o altă anchetă, întreprinsă de poliția din Germania și despre care a relatat publicația Der Spiegel.

Astfel, Parchetul federal german a anunțat pe 14 decembrie anul trecut arestarea a patru bărbați suspectați că aveau misiunea de a strânge arme la Berlin în vederea comiterii unor atentate.

Potrivit Der Spiegel, poliția germană a găsit în telefonul mobil al unuia dintre suspecți fotografii cu mai multe pistoale, încărcătoare şi muniție, precum şi diverse componente de armament.

Traseul acestor imagini digitale a putut fi reconstituit și a dus la o ascunzătoare în sudul Bulgariei.

Ulterior, poliția bulgară a cercetat locația și a capturat armele.

În ceea ce-i privește pe suspecții anchetați de autoritățile germane, trei dintre ei - un cetățean egiptean şi doi indivizi născuți în Liban - au fost arestați la Berlin. Cel de-al patrulea, de naționalitate olandeză, a fost arestat la Rotterdam.

Parchetul federal german a precizat că, din primăvara lui 2023, unul dintre acești bărbați fusese însărcinat să localizeze pentru Hamas un depozit subteran din Europa unde organizația islamistă ascunsese arme în trecut.

Conform anchetatorilor germani, suspectul primea ordine de la responsabili de rang înalt ai Hamas aflați în Liban.

"Armele urmau să fie transferate la Berlin și puse la dispoziție pentru eventuale atentate contra unor instituții evreiești din Europa", au precizat investigatorii germani.

×
Subiecte în articol: Hamas Bulgaria arme atentate Berlin Europa depozit
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close