Antena 3 CNN Externe Directorul CIA: Gruparea Stat Islamic ar putea avea pregătit un alt atac

Directorul CIA: Gruparea Stat Islamic ar putea avea pregătit un alt atac

Directorul CIA: Gruparea Stat Islamic ar putea avea pregătit un alt atac
de S.T.    |    17 Noi 2015   •   12:17

Directorul Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA), John Brennan, a avertizat luni că atacurile din Paris revendicate de mişcarea extremistă Stat Islamic nu au fost un "evenimet izolat" şi că militanţii ar putea avea pregătite operaţiuni similare, relatează Reuters.
   
"Mulţi dintre partenerii noştri europeni se confruntă cu o varietate de probleme în ceea ce priveşte numărul de indivizi care au călătorit spre Siria şi Irak şi înapoi (n.r. spre Europa) şi, prin urmare, capacitatea lor de a monitoriza şi de a-i supraveghea pe aceşti indivizi este supusă unei presiuni", a spus Brennan.
   
Brennan a făcut aceste comentarii la Institutul pentru Politici de la Washington, în contextul în care Franţa, Belgia şi alte ţări au intensificat urmărirea suspecţilor din atacurile de vineri care au avut loc la Paris, soldate cu moartea a 129 de persoane.
   
Serviciile americane de informaţii nu au confirmat însă faptul că reţeaua Stat Islamic este reponsabilă pentru aceste atacuri, a mai spus Brennan. Acesta a precizat totuşi că atacurile de la Paris şi presupusa bombardare pe data de 31 octombrie a avionului rus în Egipt, soldată cu moartea a 224 de pasageri şi a membrilor echipajului, "poartă marca" grupării islamiste.

Potrivit lui Brennan, se presupune că plănuirea atentă a atacurilor de la Paris a avut loc pe parcursul mai multor luni.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic Atentat terorist Paris
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close