Antena 3 CNN Externe Două pagini noi din jurnalul Annei Frank au fost descifrate. Ce mesaj tulburător conţin

Două pagini noi din jurnalul Annei Frank au fost descifrate. Ce mesaj tulburător conţin

Două pagini noi din jurnalul Annei Frank au fost descifrate. Ce mesaj tulburător conţin
15 Mai 2018   •   23:34

Două pagini din jurnalul victimei Holocaustului Anne Frank, care nu au putut fi citite până acum, au fost descifrate la peste 70 de ani de când documentul a fost publicat prima dată, informează DPA.

Paginile inedite, care au devenit lizibile cu ajutorul tehnologiei fotografiei digitale, au fost prezentate marţi, în Amsterdam, de către Anne Frank Foundation. Documentele, scrise de Anne Frank pe când avea 13 ani, conţin glume şi câteva pasaje despre sexualitate şi sunt datate 28 septembrie 1942.

''Ştii cum li se spune fetelor din Wehrmacht în Olanda? Saltele pentru soldaţi'', a scris Frank în paginile recent descifrate.

Deşi noile fragmente nu scot la iveală fapte inedite despre Frank, ele ajută la stabilirea unei legături între viaţa tinerei fete şi cititor, susţine Ronald Leopold, director executiv al casei memoriale Anne Frank.

''Ne aduc mai aproape de fata şi de scriitoarea Anne Frank'', spune Leopold.

Frank şi-a scris jurnalul pe când când se ascundea de persecuţia nazistă împreună cu familia ei într-o locuinţă din apropierea canalului Prinsengracht din Amsterdam. A murit la vârsta de 15 ani, în 1945, în lagărul de concentrare de la Bergen-Belsen, după ce ea şi familia ei fuseseră arestaţi anul precedent.

Paginile inedite vor fi incluse într-o nouă ediţie a jurnalului care ar putea fi tipărit în 2019.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: secret
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close