Antena 3 CNN Externe După ce a închis radio-televiziunea publică, Grecia va primi o nouă tranşă din ajutorul financiar

După ce a închis radio-televiziunea publică, Grecia va primi o nouă tranşă din ajutorul financiar

După ce a închis radio-televiziunea publică, Grecia va primi o nouă tranşă din ajutorul financiar
Sursa foto: Foto: rmnisperos.com
de M.Z.    |    14 Iun 2013   •   18:41
Grecia va primi o nouă tranşă din ajutorul financiar, după ce guvernul elen a hotărât să închidă radio-televiziunea publică ERT, a decis vineri un grup de lucru din zona euro, potrivit unor surse citate de presa elenă şi cea occidentală, informează Mediafax.
 
În urma închiderii şi restructurării radioului şi televiziunii de stat, vor fi disponibilizaţi 2.656 de angajaţi.
 
Troica formată din Comisia Europeană, BCE şi FMI a promis Greciei un ajutor financiar de 240 de miliarde de euro, pentru perioada 2010-2014, destinat măsurilor de stabilizare macroeconomică. În schimbul ajutorului financiar, Atena a promis că va disponibiliza 4.000 de angajaţi din sectorul bugetar până la sfârşitul anului 2013.
 
Tot vineri, procurorii greci au iniţiat o anchetă care vizează presupuse decizii ilegale de acordare a unor contracte de către radio-televiziunea publică elenă (ERT) în ultimii zece ani. 
 
Sute de angajaţi ai radio-televiziunii publice ERT, închise în mod intempestiv marţi, printr-o decizie a partidului condus de premierul conservator Antonis Samaras, care a intrat în dezacord cu partidele de coaliţie, continuă să ocupe sediul din Atena al instituţiei, vineri, a patra zi consecutiv.

Jurnaliştii ERT au continuat să producă programe în care au prezentat evoluţia situaţiei şi manifestările de susţinere, aceste materiale fiind difuzate prin intermediul site-ului Uniunii Europene de Radio-Televiziune (UER), care i-a cerut deja lui Antonis Samaras să anuleze decizia de închidere a ERT, într-un comunicat publicat la Geneva. 

 
 

×
Subiecte în articol: Grecia ajutor financiar
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close