Antena 3 CNN Externe Ea este Ruth, profesoara care a făcut o donaţie record penru a ajuta 1.100 de studenţi din SUA

Ea este Ruth, profesoara care a făcut o donaţie record penru a ajuta 1.100 de studenţi din SUA

O fostă profesoară a Facultății de Medicină Albert Einstein din SUA a decis să doneze o sumă record pentru a ajuta 1,100 de studenţi.

Ea este Ruth, profesoara care a făcut o donaţie record penru a ajuta 1.100 de studenţi din SUA
Sursa foto: einsteinmed.edu
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2024   •   21:16

Dr. Ruth Gottesman, fostă profesoară a Facultății de Medicină Albert Einstein a decis să vină în sprijinul studenților care pentru achitarea taxelor şcolare au ajuns să facă credite de peste 200.000 de dolari.

Astfel profesoara a decis să facă o donație record de un miliard de dolari pentru a rambursa tuturor studenților facultății taxele de şcolalizare care la universitatea în cauză sunt în valoare de 60.000 de dolari pe an. Mai mult toţi viitorii studenți vor învăţa gratuit.

Suma provine din averea pe care i-a lăsat-o răposatul ei soţ, David ''Sandy'' Gottesman, un expert financiar pe Wall Street şi investitor în Berkshire Hathaway, care a decedat în septembrie 2022.

'Îi sunt foarte recunoscătoare fostului meu soţ Sandy pentru că mi-a lăsat aceste fonduri în grijă şi sunt fericită să am marele privilegiu de a face acest dar pentru o cauză atât de demnă'', a spus ea într-un comunicat comun, semnat alături de instituţia de învăţământ.

"Acest dar transformator are drept scop atragerea unei game diverse şi talentate de persoane, care altfel n-ar fi dispus de mijloace pentru a urma o educaţie medicală'', a precizat instituţia de învăţământ, adăugând că este cel mai mare dar oferit unei şcoli medicale din Statele Unite", a mai spus profesoara.

Dr. Ruth Gottesman s-a alăturat facultăţii de medicină în 1968. În perioada cât a predat aici, a făcut cercetări în domeniul dizabilităţilor de învăţare la copii şi a creat un program de alfabetizare pentru adulţi. În prezent, este preşedinta consiliului de administraţie al şcolii şi face parte din consiliul de administraţie al Montefiore Health System, spitalul afiliat facultăţii, notează Agerpress. 

Facultatea, la care sunt înmatriculaţi circa 1.100 de studenţi, este situată în Bronx, o zonă care se clasează pe ultimul loc în statul New York din punctul de vedere al indicatorilor şi factorilor de sănătate, potrivit Institutului pentru sănătatea populaţiei din cadrul Universităţii din Wisconsin.

×
Subiecte în articol: donatie record Universitate SUA profesoara
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close