Antena 3 CNN Externe Europa post-Brexit. Angela Merkel anunță începutul unei noi etape în istoria blocului comunitar

Europa post-Brexit. Angela Merkel anunță începutul unei noi etape în istoria blocului comunitar

Europa post-Brexit. Angela Merkel anunță începutul unei noi etape în istoria blocului comunitar
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
24 Aug 2016   •   19:54

Toată Europa a urmărit cu sufletul la gură cum Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană. Deși premierul britanic a asigurat că procedura de ieșire din UE nu va fi demarată mai devreme de 1 ianuarie 2017, statele europene au început să gândească o nouă abordare europeană.

În acest context, cancelarul german Angela Merkel a explicat că cele 27 de state membre care mai rămân în UE trebuie să dezvolte un nou echilibru în Blocul comunitar și, mai important, să evite deciziile pripite.

"Situaţia politică este clară: Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană", a declarat Angela Merkel după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Estoniei, Taavi Roivas.

"Vom intra într-o etapă a ascultării, a înţelegerii şi a tragerii de învăţăminte unii de la ceilalţi pentru a înţelege cu adevărat şi a dezvolta un nou echilibru la nivelul celor 27 de state membre UE", a adăugat Angela Merkel, potrivit agenţiei Reuters.

"Dacă vor fi luate decizii greşite de la început şi dacă nu se va ţine cont de ceilalţi, există riscul de a fi făcute multe erori", a subliniat Angela Merkel.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Europa Brexit etapa Brexit state
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close