Antena 3 CNN Externe EXPLOZIE în centrul oraşului Belfast. Sute de persoane au fost EVACUATE

EXPLOZIE în centrul oraşului Belfast. Sute de persoane au fost EVACUATE

EXPLOZIE în centrul oraşului Belfast. Sute de persoane au fost EVACUATE
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
14 Dec 2013   •   09:00
O explozie de intensitate redusă s-a produs vineri seară în centrul Belfast, fără a provoca răniţi, a declarat poliţia din provincia britanică a Irlandei de Nord, care a adăugat că a primit un apel telefonic anonim care anunţa explozia unei bombe, relatează AFP, conform Mediafax.
"Aceasta s-a produs la 18:45 GMT (20:45, ora României) în timp ce poliţia verifica informaţii privind un obiect suspect", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei nord-irlandeze.
Această explozie a avut loc în cartierul central Cathedral Quarter unde se află numeroase baruri şi restaurante şi care este foarte frecventat pentru cumpărăturile de Crăciun. Incidentul a dus la evacuarea a sute de persoane din zonă, conform presei locale.
Incidentul care nu a provocat răniţi intervine după sporirea tensiunilor din provincia britanică. Poliţia nord-irlandeză indică spre grupurile republicane dizidente, favorabile unei uniri cu Republica Irlandei.
La sfârşitul lui noiembrie, o bombă de 60 de kilograme a explodat parţial în plin centrul Belfast, fără a provoca răniţi.
O bandă de indivizi mascaţi şi îmbrăcaţi în salopete au forţat un bărbat să îşi conducă maşina, în care aceştia plasaseră o bombă în prealabil, în faţa unui centru comercial din centrul Belfast.
Sute de persoane au fost evacuate din apartamentele lor, restaurante şi cinema-uri, provocând ambuteiaje imense.
Provincia britanică a cunoscut 30 de ani de violenţe interconfesionale care s-au soldat cu 3.500 de morţi. Acordurile de pace semnate în 1998 au condus la împărţirea puterii între loialiştii protestanţi şi republicanii catolici.
 

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close