Antena 3 CNN Externe Fiul și nepotul artistei Sofia Rotaru, reținuți în Ucraina. Cei doi au încercat să părăsească ilegal țara, într-o barcă

Fiul și nepotul artistei Sofia Rotaru, reținuți în Ucraina. Cei doi au încercat să părăsească ilegal țara, într-o barcă

Nouă persoane care încercau să treacă ilegal, cu barca, granița cu Republica Moldova, au fost reținute de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei, în preajma orașului Moghiliov-Podolsk. Printre ei se află fiul și nepotul artistei Sofia Rotaru.

Fiul și nepotul artistei Sofia Rotaru, reținuți în Ucraina. Cei doi au încercat să părăsească ilegal țara, într-o barcă
Sursa foto: Telegram
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2022   •   13:55

„Printre persoanele reținute se numărau opt ucraineni apți de armată, dar și așa-zisul „ghid”, un cetățean din Republica Moldova. Bărbații ar fi încercat să treacă Nistrul cu o barcă. Toți au fost reținuți”, a declarat un angajat al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) pentru presa ucaineană.

Incidentul a avut loc luni, 7 martie. Pe rețelele de socializare au apărut clipuri video din momentul în care bărbații au fost arestați, dar și fotografii ale documentelor acestora.

Ruslan Evdochimenco și Anatol Evdochimenco, fiul și nepotul celebrei cântărețe Sofia Rotaru, au fost recunoscuți ca fiind între cei care au încercat să fugă din Ucraina. Legea marțială impusă în țară le interzice bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu câteva excepții, să părăsească teritoriul național.

Anterior, celebra cântăreață a condamnat invazia țării sale: ”nebunie fără margini. Independența și Libertatea sunt scumpe – acest lucru este adevărat, dar chiar merită ca rachetele rusești să ucidă copii și oameni civili, să distrugă orașele Ucrainei? Aceste fapte îmi sfâșie inima! Sunt la Kiev!”

”Mă rog pentru apărătorii noștri și pace în Ucraina! Scriu acest text și da, îmi tremură mâinile, pentru că în toată Ucraina au loc bătălii aprige…Putere și pace tuturor!”, a scris Sofia Rotaru pe pagina sa oficială de Instragram,” a scris artista pe contul de Instagram.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close