Antena 3 CNN Externe Giganţii Coca-Cola şi Pepsi îşi schimbă reţeta ca să nu te îmbolnăvească de CANCER! Decizie unică în istoria companiilor

Giganţii Coca-Cola şi Pepsi îşi schimbă reţeta ca să nu te îmbolnăvească de CANCER! Decizie unică în istoria companiilor

Giganţii Coca-Cola şi Pepsi îşi schimbă reţeta ca să nu te îmbolnăvească de CANCER! Decizie unică în istoria companiilor
de O.P.    |    09 Mar 2012   •   09:16

Cei mai mari jucători de pe piaţa băuturilor carbogazoase sunt nevoiţi să îşi schimbe reţeta, pentru că produsul lor care se află acum pe piaţă poate produce tumori canceroase. Cele două firme concurente trebuie să schimbe formula culorii de caramel, iar dacă nu vor face acest lucru vor fi nevoiţi să pună o etichetă pe sticle - ca cele asemănătoare de pe pachetele de ţigări - care să prevină consumatorii de riscul îmbolnăvirii de cancer.

"Celălalt tocmai a clipit!" Zeci de ani de rivalitate, sintetizate într-o scrisoare. Istoria "războaielor cola"

Fabricile din California SUA au început deja să facă aceste schimbări, urmând ca toate fabricile din ţară să adopte această măsură. Substanţa care a generat acest imens scandal se numeşte 4-methylimidazole (4-MI sau 4-MEI), pe care specialiştii în medicină şi cercetare au catalogat-o ca fiind CANCERIGENĂ.

Totul s-a întâmplat după ce în urma cercetărilor s-a aflat că această substanţă produce tumori cancerigene la animalele cărora le-a fost administrată. Pe termen lung, substanţa aceasta face acelaşi lucru şi la oameni.

“Pentru ca această substanţă să devină dăunătoare pentru om, trebuie consumate cam 1000 de cutii de suc zilnic, însă asta nu ne împiedică să cerem schimbarea aceastei substanţe din compoziţia băuturilor", a declarat un purtător de cuvânt al FDA, SUA.

Reţeta Coca-Cola este unul din cele mai bine păstrate secrete , fiind ţinută într-un seif din Atlanta.

UPDATE - Declaraţia Coca-Cola cu privire la caramelul din băuturile răcoritoare

În ultimele cateva zile, au intrat în atenția presei din întreaga lume interpretari eronate despre caramel și băuturile răcoritoare produse de Compania Coca-Cola, care a dorit să clarifice acest subiect.

„Colorantul de caramel utilizat pentru producerea tuturor produselor noastre este și va fi întotdeauna sigur. Compania Coca-Cola NU își schimbă faimoasa rețetă pentru producerea băuturii răcoritoare Coca-Cola. De-a lungul anilor, am îmbunatațit procesele de producție, dar nu am modificat niciodata formula noastra secreta.

„Am cerut furnizorilor noștri de caramel sa modifice procesele lor de producție pentru a reduce cantitatea de 4-MEI din caramel, dar aceste schimbari nu vor afecta rețeta, gustul deosebit și nici calitatea excepțională pe care produsele noastre o ofera consumatorilor. Aceste schimbari nu vor afecta culoarea sau gustul Coca-Cola.”

„Angajamentul nostru de a furniza produse de cea mai înaltă calitate și la cele mai înalte standarde de siguranță alimentară rămâne principala noastră prioritate. Vom continua să ne bazam pe cercetări științifice reale și nepărtinitoare, pentru a ne asigura că produsele noastre sunt sigure.”





×
Subiecte în articol: Coca-Cola cancer
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close