Antena 3 CNN Externe Grecia are termen de cinci zile de la zona euro pentru a prezenta reformele

Grecia are termen de cinci zile de la zona euro pentru a prezenta reformele

Grecia are termen de cinci zile de la zona euro pentru a prezenta reformele
25 Mar 2015   •   20:29

Grecia mai are câteva zile pentru a demonstra că respectă angajamentele de reformă: Asta după ce zona euro a exclus ca statul elen să aibă acces rapid la finanţare, au declarat trei persoane apropiate situaţiei după o teleconferinţă a secretarilor de stat din ministerele de Finanţe ale statelor din regiune.

Oficialii au lăsat deschisă posibilitatea ca Grecia să primească 1,2 miliarde de euro care au fost alocate susţinerii sistemului bancar, ei arătând că statul elen nu poate accesa aceste fonduri din cauza unei piedici de natură tehnică. În consecinţă, Grecia trebuie să arate, până luni, că va continua schimbările cerute de creditori, pentru a a obţine din nou sprijin financiar.

"Grecia trebuie să acţioneze rapid pentru ca măsurile să fie mai eficiente. Princiala problemă este aceeaşi în toate ţările din Europa. Să facă ceea ce trebuie", a declarat miercuri preşedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, la Rotterdam.

Un purtător de cuvânt al guvernului de la Atena a declarat marţi că Grecia va prezenta până luni un pachet de reforme partenerilor din zona euro, în speranţa deblocării ajutorului financiar necesar evitării intrării în incapacitate de plată.

×
Subiecte în articol: Grecia UE
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close