Antena 3 CNN Externe Grecia SE DISTANŢEAZĂ de UE şi semnează acorduri cu Rusia

Grecia SE DISTANŢEAZĂ de UE şi semnează acorduri cu Rusia

Grecia SE DISTANŢEAZĂ de UE şi semnează acorduri cu Rusia
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
19 Iun 2015   •   13:21
Rusia şi Grecia au semnat un memorandum de cooperare interguvernamentală, vineri, pentru construirea gazoductului turc (Turkish Stream) pe teritoriul grec. 
 
Documentul a fost semnat de ministrul pentru Energie al Rusiei, Alexender Novak şi omologul său grec, Panagiotis Lafazanis, în timpul unui forum economic de la Sankt Petersburg. 
 
Novak a explicat că Grecia va primi un împrumut pentru construcţia segmentului gazoductului de pe teritoriul său, conform agenţiei TASS, citată de Novinite
 
Lafazanis a explicat că acest proiect, care valorează circa 2 miliarde de dolari, va fi finanţat în rate, de o bancă şi o companie elenă. 
 
La începutul lunii iunie, preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul Greciei au avut o conversaţie telefonică, exact pe acest subiect. 
 
Vizita efectuată de Alexis Tspiras la Moscova în aprilie a generat temeri la Bruxelles că premierul de extremă-stânga al Greciei s-ar putea disocia de sancţinile UE impuse Rusiei pentru a primi fonduri din partea Moscovei, necesare salvării economiei Greciei în contextul impasului negocierilor cu creditorii internaţionali.
 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close