Antena 3 CNN Externe Grevă generală a sindicatelor în Franţa: Zboruri anulate, trenuri întârziate şi ambuteiaje

Grevă generală a sindicatelor în Franţa: Zboruri anulate, trenuri întârziate şi ambuteiaje

Grevă generală a sindicatelor în Franţa: Zboruri anulate, trenuri întârziate şi ambuteiaje
Sursa foto: Foto: butineur.com
07 Sep 2010   •   20:41

Sute de zboruri anulate, trenuri întârziate şi ambuteiaje. Este atmosfera din Franţa în urma grevei generale de marţi a sindicatelor. Peste 2 milioane de oameni au ieşit în stradă în semn de protest faţă de reforma pensiilor care prevede creşterea vârstei de pensionare de la 60 la 62 de ani.

Guvernul Sarkozy consideră că a-i obliga pe francezi să muncească până la 62 de ani este cea mai eficientă măsură pentru asigurarea nevoilor de finanţare, estimate la 70 de miliarde de euro, până la sfâşitul lui 2030. Liderii de sindicat ameninţă cu o altă grevă generală dacă guvernul nu renunţă la creşterea vârstei de pensionare.

Mii de oameni au fost afectaţi de greva lucrătorilor din transportul feroviar, urban şi aerian. Peste 2 milioane de oameni participă la greva pe care liderii sindicatelor o consideră cea mai importantă mişcare socială din ultimii ani.

Dezbaterea asupra reformei pensiilor vine într-un moment dificil pentru preşedintele Sarkozy. Cota sa de popularitate a atins cel mai scăzut nivel din iunie 2007.

Antena 3

×
Subiecte în articol: grevă Franta sindicate haos
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close