Antena 3 CNN Externe Gruparea jihadistă Statul Islamic revendică atacul de la Cambrils

Gruparea jihadistă Statul Islamic revendică atacul de la Cambrils

Gruparea jihadistă Statul Islamic revendică atacul de la Cambrils
19 Aug 2017   •   14:24

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat sâmbătă atacul din staţiunea balneară Cambrils, situată la 120 km sud-vest de Barcelona (în sudul Cataloniei), cu o maşină care intrat într-o mulţime de oameni pe o faleză a staţiunii, înainte de a lovi un vehicul al poliţiei, potrivit unui comunicat, citat de AFP. 

Statul Islamic, care a revendicat atentatul de joi din Barcelona (13 morţi), a indicat că "două escadroane jihadiste" au efectuat cele două atacuri care au vizat "adunările cruciaţilor", potrivit comunicatului difuzat de agenţia de propagandă Amaq. 

Într-un comunicat difuzat de gruparea teroristă prin reţeaua de mesagerie Telegram, Statul Islamic susţine că "mai mulţi jihadişti" au efectuat simultan atacurile - de la Barcelona şi Cambrils - împotriva "cruciaţilor şi a evreilor" în "două grupuri" separate, relatează EFE. 

Statul Islamic a revendicat anterior atacul de joi de la Barcelona, când o camionetă a intrat în plin într-o mulţime de pietoni pe bulevardul Las Ramblas, principala arteră turistică din acest oraş, provocând 13 morţi şi aproximativ 100 de răniţi. 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat Spania ISIS statul islamic
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close