Antena 3 CNN Externe Imagini cu cel mai lung tunel de autostradă din Bulgaria. Drumul către Grecia este mult mai scurt de acum

Imagini cu cel mai lung tunel de autostradă din Bulgaria. Drumul către Grecia este mult mai scurt de acum

Români şi turiștii care călătoresc cu mașina spre Grecia vor putea ajunge mai rapid și mai ușor în vacanță. Tunelul de autostradă Jeleznița, care conectează Bulgaria de Grecia, a fost finalizat şi dat în folosinţă. 

Imagini cu cel mai lung tunel de autostradă din Bulgaria. Drumul către Grecia este mult mai scurt de acum
Sursa foto: Captură video Youtube Global Construction
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2024   •   16:58

Autoritățile din Bulgaria au inaugurat şi dat în folosință un tunel de autostradă numit Jeleznița, considerat este cel mai lung tunel rutier de acest tip construit din ţară. 

Construit începând cu 2019 la granița cu Grecia, de-a lungul râului Struma, tunelul Jeleznița face parte din autostrada "Struma" A3/E79 şi are o lungime de 2 kilometri. 

Tunelul are o facilitate unică, cu toate sistemele moderne de protecție și management inteligent al traficului”, a anunțat recent ministrul Dezvoltării regionale și lucrărilor publice din Bulgaria, Andrey Tsekov.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini cu tunelul rutier Jeleznița din Bulgaria.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tunelul Jeleznița are două tuburi separate pentru circulație și este echipat cu toate sistemele de siguranță printre care iluminat energetic eficient, ventilație, supraveghere video, alarmare în caz de incendiu, sistem inteligent de gestionare a traficului, cabine SOS de urgență, sistem electronic de control al accesului, etc.

Potrivit autorităților, tunelul a fost construit folosind o metodă modernă austriacă. Mai exact, pentru fiecare tub a fost săpat aproximativ un metru și jumătate pe zi și imediat după aceea a fost construit învelișul primar al structurii cu elemente de fixare, beton pulverizat și ancore.

Construcția a început în 2019 și a costat 215,4 milioane de leva, fără TVA. Proiectul este cofinanțat de Fondul de Coeziune al Uniunii Europene și de bugetul național.

Odată cu tunelul rutier au mai fost dați în folosință şi ultimii 5 kilometri de autostradă rămași nefinalizați pe traseul drumului de mare viteză în lungime de 180 de kilometri care leagă capitala Sofia de vama Kulata - Promachonas. 

Odată cu deschiderea integrală a autostrăzii, distanța între Sofia și vama cu Grecia poate fi parcursă într-un timp mai scurt. Vestea îi va bucura mai ales pe zecile de mii de turişti care își petrec concediile în Grecia şi folosesc des autostrada bulgărească A3/E79 în sezonul estival.

 

×
Subiecte în articol: tunel Grecia autostrada
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close