Antena 3 CNN Externe Infirmieră din Franţa, în greva foamei din cauza expulzării romilor (VIDEO)

Infirmieră din Franţa, în greva foamei din cauza expulzării romilor (VIDEO)

Infirmieră din Franţa, în greva foamei din cauza expulzării romilor (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Sep 2010   •   17:52

O fostă infirmieră din sudul Franţei, rămasă fără job, face greva foamei de 15 zile, ca semn de nemulţumire pentru expulzarea romilor şi desfinţarea taberelor de nomazi, informează ziarul Le Progres.

Nancy Bernad are un aspect fizic cu 10 ani mai înaintat decât vârsta ei, întrucât de pe data de 13 septembrie nu s-a mai alimentat, pentru a-şi începe protestul. Ea a declarat că nu a băut decât apă şi ceai de atunci şi că orice efort cât de mic devine penibil.

"Drepturile omului şi cetăţeanului sunt încălcate, iar aceste legi reprezintă condamnarea la moarte a comunităţii. Eu refuz să fiu complicea unui sistem de stat rasist şi xenofob", a declarat ea. Femeia ar mai fi militat anterior în diverse asociaţii în care a mai lucrat, însă a constatat că nu se face mai nimic, deşi se vorbeşte mult.

Bernad este decisă să meargă până în pânzele albe cu mişcarea sa şi să obţină abrogarea acestei decizii a lui Nicolas Sarkozy. Mai mutl decât atât, de câteva zile  femeia este din ce în ce mai căutată de cei care au auzit despre cazul ei şi în special de presa locală şi naţională.

Între timp, în Italia, ministrul de interne Roberto Maroni încearcă să se inspire din modelul "deportărilor franceze". Şi ar vrea să-i expulzeze cât mai repede pe rromii care nu îndeplinesc regulile de şedere într-un alt stat european, stabilite prin directivele Uniunii.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romi greva foamei Franta
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close