Antena 3 CNN Externe Întâlnire crucială între liderii G20. SUA şi Rusia urmează să dezbată mai multe subiecte importante

Întâlnire crucială între liderii G20. SUA şi Rusia urmează să dezbată mai multe subiecte importante

Întâlnire crucială între liderii G20. SUA şi Rusia urmează să dezbată mai multe subiecte importante
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
16 Iun 2012   •   16:28

Preşedintele american Barack Obama se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, la summitul G20 de săptămâna viitoare din Mexic, urmând ca cei doi să discute despre mai multe subiecte importante, printre care şi situaţia din Siria, unde cele două puteri nu au găsit puncte comune.

"Avem o diferenţă de opinie substanţială faţă SUA în legătură cu situaţia din Siria. În mod fundamental, ce susţinem noi este că Bashar al-Assad nu mai are legitimitatea să conducă ţara", a declarat un oficial american.

"Al-Assad şi-a pierdut orice urmă de legitimitate prin acţiunile pe care le-a declanşat, violenţele pe care le-a comandat împotriva propriului popor. De aceea trebuie să cedeze puterea", a continuat consilierul pe probleme de Apărare, Ben Rhodes, în cadrul unei conferinţe de presă ţinută la Casa Albă.

Acesta a adăugat că relaţia SUA-Rusia este una bazată pe interese.

"Noi am susţinut întotdeauna că este o relaţie bazată pe interese şi sincer, nu aveam de gând să creăm o relaţie bazată pe persoane, pentru că ce ne dorim noi este să punem bazele unei relaţii bazată pe interese comune, care să susţină progresul", a conchis oficialul.

Summitul G20 de săptămâna viitoare ar fi prima întâlnire între cei doi lideri, de la învestirea lui Putin la Kremlin, pentru al treilea mandat de preşedinte.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close