Antena 3 CNN Externe Inundaţii devastatoare în Japonia. Sute de mii de persoane au fost evacuate

Inundaţii devastatoare în Japonia. Sute de mii de persoane au fost evacuate

Inundaţii devastatoare în Japonia. Sute de mii de persoane au fost evacuate
17 Iul 2015   •   09:15

Puternicul taifun Nangka care străbate vineri principala insulă a arhipelagului nipon, Honshu, a provocat inundații de proporții care au determinat autoritățile să dispună evacuarea a 230.000 de locuitori, relatează Agerpres.

Taifunul a provocat doi morți și zeci de răniți. Însoțit de vânturi de 126 km/h, Nangka a trecut la jumătatea zilei prin prefectura Tottori (vestul țării) îndreptându-se spre nord cu o viteză de 15km/h spre Marea Japoniei, potrivit agenției nipone de meteorologie.

Circulația rutieră în zone ample din vestul țării a fost paralizată de vânturile puternice sau de ploile torențiale care au determinat vineri anularea a 94 de zboruri interne.

Posturile de televiziune au difuzat imagini cu apele ieșind din matca râului Naka la Tokushima și inundând până la primul etaj o școală.

Un bărbat de 71 de ani, care încerca să consolideze o fereastră a fost găsit mort joi în insula Awaji, în prefectura Hyogo, a declarat un responsabil oficial. Un alt bărbat de 85 de ani, plecat să verifice starea terenurilor sale agricole, a fost găsit de asemenea mort în aceeași prefectură.

Potrivit televiziunii publice NHK 39 de persoane au fost rănite de intemperiile provocate de taifun.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close