Antena 3 CNN Externe Jaf cu excavatorul la Poștă: hoţii au furat banii de pensii şi au blocat drumul cu o maşină în flăcări | Scenele au fost filmate în Italia

Jaf cu excavatorul la Poștă: hoţii au furat banii de pensii şi au blocat drumul cu o maşină în flăcări | Scenele au fost filmate în Italia

Un jaf la un oficiu poștal șochează o țară întreagă prin îndrăzneala de care au dat dovadă infractorii, dar și prin distrugerile de mari proporții provocate de aceștia.

de Naty Badea    |    02 Feb 2024   •   11:41

Hoții au pus ochii pe oficiul poștal și au dat atacul la primele ore ale dimineții, după ce, în prealabil, au blocat drumul de acces cu o mașină căreia i-au dat foc.

Urmele acestei "isprăvi" au fost filmate, iar imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare și în presa mainstream.

Totul s-a petrecut în dimineața zilei de joi, 1 februarie, în localitatea San Marco in Lamis din provincia italiană Foggia.

Potrivit presei italiene, infractorii au intrat mai întâi în posesia unui excavator, pe care l-au furat de pe un șantier deschis din apropiere.

Apoi au incendiat mașina și au plasat un lanț de-a curmezișul șoselei care leagă San Giovanni Rotondo și San Marco in Lamis, pentru a întârzia sosirea poliției.

În cele din urmă, au dat asaltul cu excavatorul asupra clădirii Poștei, în jurul orei 4 dimineața.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"În plină noapte, hoții au spart zidul oficiului poștal cu ajutorul excavatorului furat, apoi au suat seiful în care se găseau aproximativ 325.000 euro. Carabinierii au sosit la fața locului, dar nu au putut decât să constate dezastrul pe care l-au lăsat în urmă hoții.

Michele Merla, primarul localității, se declară șocat și indignat de incident. El spune că jaful a creat o mare problemă, dat fiind că pensionarii din localitate au rămas fără bani și sunt traumatizați de eveniment.

Oficiul poștal devastat era singurul din zonă.

Din acest motiv, multe activități vor fi încetinite sau chiar blocate până când poșta din San Marco in Lamis va fi reconstruită, proces ce ar putea dura mai multe luni. În acest context, primăria și conducerea Poștei din Italia evaluează posibilitatea de a transfera activitățile poștale într-o altă clădire", a relatat corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.

×
Subiecte în articol: jaf excavator masina incendiata Italia Posta
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close