Antena 3 CNN Externe Mandatul lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO va fi prelungit până pe 1 octombrie 2024

Mandatul lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO va fi prelungit până pe 1 octombrie 2024

Mandatul lui Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, va fi prelungit cu un an, până la 1 octombrie 2024, a anunţat, astăzi, purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Oana Lungescu, într-o postare pe Twitter.

Mandatul lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO va fi prelungit până pe 1 octombrie 2024
Sursa foto: Twitter | @NATOpress
de Alin Tarnovschi    |    04 Iul 2023   •   12:36

"Aliaţii NATO au fost de acord, marţi, 4 iulie 2023, să prelungească mandatul Secretarului General Jens Stoltenberg cu un an, până la 1 octombrie 2023. Decizia va fi asumată oficial de şefii de state şi de guverne NATO la Summit-ul de la Vilnius", a scris Oana Lungescu în postarea de pe Twitter.

Mandatul lui Jens Stoltenberg ar fi trebuit să se termine pe 1 octombrie 2023.

Lui Stoltenberg, economist de formație și fost lider al Partidului Laburist din Norvegia, i s-a prelungit mandatul în cadrul NATO anul trecut.

Jens Stoltenberg a fost prim-ministru al Norvegiei în perioada 2000-2001 și 2005-2013, înainte de a deveni șeful NATO în anul următor, respectiv 2014. El a fost, de asemenea, ministru de finanțe și ministru al energiei.

Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat, astăzi, pe Jens Stoltenberg pentru prelungirea mandatului de secretar general NATO.

"Felicitări lui Jens Stoltenberg pentru prelungirea mandatului său de succes în fruntea NATO! Aștept cu nerăbdare să continuăm colaborarea pentru consolidarea Alianței și rezultatele Summitului de la Vilnius”, a scris pe Twitter Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Jens Stoltenberg NATO
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close