Antena 3 CNN Externe Liderul cecen, Ramzan Kadyrov, i-a promis lui Putin că îl va ucide pe Zelenski

Liderul cecen, Ramzan Kadyrov, i-a promis lui Putin că îl va ucide pe Zelenski

Când plănuia o invazie a Ucrainei, liderul cecen Ramzan Kadyrov i-a promis președintelui rus, Vladimir Putin, să-l elimine pe Volodimir Zelenski .

Liderul cecen, Ramzan Kadyrov, i-a promis lui Putin că îl va ucide pe Zelenski
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    21 Apr 2022   •   15:58

”Planul a fost primit pe 3 februarie de către Kadyrov în timpul unei vizite la Putin. La această întâlnire s-a convenit un plan pentru lichidarea președintelui nostru, iar Kadyrov s-a angajat ca grupul său să ducă la bun sfârșit misiunea”, a spus Oleksi Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, într-un interviu pentru postul de radio NV, citat de Segodnya.

„Au fost trei grupuri care au intrat pe teritoriul țării noastre pe 26 februarie. Nu pe 24 februarie, pentru că au așteptat două zile să li se ofere un coridor liber către cartierul central al capitalei. Am urmărit toate aceste trei grupuri. Unul dintre ele a fost distrus de armata noastră.

După aceea, celelalte două au părăsit teritoriul țării noastre.Unul se află astăzi pe teritoriul regiunii Donețk, celălalt se află pe teritoriul orașului Mariupol, dar nu în prima linie, ci mai în spate, unde este complet sigur”, a spus Danilov.

Anterior, Danilov a raportat că tentativa de asasinat asupra lui Zelenski a fost dejucat datorită unei scurgeri de informații de la Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

Zelenski a anunțat o tentativă iminentă de asasinat

Pe 25 februarie, președintele Volodimir Zelenski, a spus că Federația Rusă vrea să-l elimine.

"Rămân în capitală. Familia mea este tot în Ucraina. Copiii mei sunt și ei în Ucraina. Nu suntem trădători, ci cetățeni ai Ucrainei. Dar nu pot spune unde sunt ei acum.

"Eu voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informaţiilor pe care le avem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul 1, iar familia mea este ţinta numărul doi. Ei vor să distrugă Ucraina prin uciderea șefului statului", a spus președintele.

Zelenski a spus atunci că există informații că grupurile de sabotaj au intrat în Kiev.

Versiunea The Times

Cotidianul ”The Times” a scris că Putin a trimis la Kiev peste 400 de mercenari Wagner, cărora li s-a ordonat să-l omoare pe președintele ucrainean Vladimir Zelenski și să deschidă calea pentru o preluare rusă.

Grupul Wagner, o companie militară privată condusă de unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Putin, oligarhul Evgheni Prigojin, a trimis mercenari din Africa în urmă cu cinci săptămâni într-o misiune de asasinare a guvernului Zelenski în schimbul unei plăți considerabile.

Informațiile despre planurile lor ar fi ajuns la guvernul ucrainean în dimineața zilei de 26 februarie, iar câteva ore mai târziu, Kievul a anunțat stare de asediu de 36 de ore pentru a curăța orașul de sabotorii ruși.

"Avem informaţii detaliate despre operaţiunea specială care urma să fie pusă în practică nemijlocit de către cecenii lui Kadârov (Ramzan, liderul pro-Kremlin al Ceceniei) privind lichidarea preşedintelui nostru", a declarat Aleksei Danilov, într-o intervenţie la postul de televiziune Ukraina-24.

"Pot să vă spun că am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina de la reprezentanţi ai FSB care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros. Datorită acestui fapt, un grup de elită al lui Kadârov care a venit aici pentru a-l elimina pe preşedintele nostru a fost distrus", a mai declarat el.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close