Antena 3 CNN Externe Liderul religios al Iranului a publicat "un ghid de distrugere al Israelului"

Liderul religios al Iranului a publicat "un ghid de distrugere al Israelului"

Liderul religios al Iranului a publicat "un ghid de distrugere al Israelului"
03 Aug 2015   •   14:04
New York Post anunţă că în timp ce Secretarul de Stat John Kerry şi preşedintele Barack Obama încearcă din răsputeri să ajungă la o înţelegere cu Iranul privind programul nuclear, liderul religios al Iranului are alte priorităţi: să distrugă Israelul.

Conform sursei citate, Ayatollahul Ali Khamenei a publicat o carte numită "Palestina", un manifest anti-evrei de 416 pagini. Pe coperta din spate, Khamenei este numit "Purtător de drapel al Jihadului în lupta de eliberare a Ierusalimului". O copie a cărţii a ajuns în mâinile jurnaliştilor de la New York Post, iar aceştia scriu pe site-ul publicaţiei că Ayatollahul şi-a anunţat poziţia încă de la început: Israelul nu are dreptul să existe ca stat. 

Khamenei susţine că strategia lui pentru distrugerea Israelului nu se bazează pe antisemitism, pe care îl descrie ca un fenomen european. Poziţia lui se bazează pe "principii islamice bine stabilite". 

Unul dintre aceste principii este că un tărâm care ajunge sub ocupaţie musulmană, chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp, nu mai poate fi cedat niciodată non-musulmanilor. În sprijinul acestui principiu, în lumea musulmană circulă zeci de hărţi care arată teritoriile musulamne pierdute în faţa infidelilor şi care trebuie recuperate. Pe aceste hărţi se regăsesc părţi însemnate din Rusia şi Europa, aproape o treime din China, toată India şi părţi din Filipine şi Thailanda.

Totuşi, conform lui Khamenei, Israelul, pe care îl cataloghează drept “adou” şi “doshman”, adică inamic şi adversar, este un caz special din trei motive: 
- este aliat al Satanei Americane
- a început războiul împotriva musulmanilor în mai multe rânduri, devenind astfel ostil
- ocupă Ierusalimul, pe care Khamenei îl descrie drept "al treilea Oraş Sfânt al Islamului".

Khamenei nu recomandă războaiele clasice pentru a şterge Israelul de pe hartă. Şi nici nu vrea să îi masacreze pe evrei. Ce recomandă el este un război de lungă durată şi intensitate scăzută, menit să facă viaţa israelienilor un coşmar şi să îi determine să plece din ţară. Calculele lui se bazează pe presupunerea că majoritatea israelienilor au dublă-naţionalitate şi ar prefera să emigreze în Statele Unite sau în Europa decât să fie ameninţaţi zilnic cu moartea, mai scrie New York Post.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close