Antena 3 CNN Externe LOVITURĂ DE STAT în TURCIA. Erdogan a apărut în mijlocul oamenilor pe aeroportul din Istanbul: Sunt pregătit să mor

LOVITURĂ DE STAT în TURCIA. Erdogan a apărut în mijlocul oamenilor pe aeroportul din Istanbul: Sunt pregătit să mor

LOVITURĂ DE STAT în TURCIA. Erdogan a apărut în mijlocul oamenilor pe aeroportul din Istanbul: Sunt pregătit să mor
16 Iul 2016   •   07:21

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că el rămâne cu "poporul" său şi nu se duce nicăieri, la câteva ore după ce un grup din armată a încercat să-l răstoarne, informează Reuters, citează Agerpres.ro.
    
Erdogan a adăugat că milioane de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva tentativei de lovitură de stat, pe care a descris-o drept opera adepţilor clericului musulman din Statele Unite Fethullah Gulen, pe care el îl acuză de mult timp că încearcă să se folosească de adepţii săi din sistemul judiciar şi armată pentru a răsturna guvernul turc. 

Tentativa de lovitură de stat este un act de trădare şi un motiv pentru "a curăţa" forţele armate, a mai spus preşedintele turc Tayyip 

Preşedintele turc Recep Erdogan a apărut în mijlocul mulţimii de susţinători sâmbătă dimineaţă devreme la aeroportul Ataturk din Istanbul. 

Erdogan a mai declarat, conform CNN, că nu are de gând să facă niciun compromis. ”Steagul este onoarea mea, țara este onoarea mea și de aceea am venit aici să mor. Sunt pregătit să mor”. 

Mulţimea flutura steagul Turciei, potrivit imaginilor televiziunii. Omul forte al Turciei îşi petrecea de câteva zile vacanţa cu familia într-o staţiune de pe litoral în vestul ţării, potrivit presei, aminteşte AFP. 

Canalul turc Fox TV a difuzat o înregistrare a lui Erdogan mai devreme în timpul nopţii, în care el declară că a avut loc o revoltă împotriva solidarităţii şi unităţii ţării, dar că nicio putere nu este deasupra voinţei naţionale.

El a vorbit cu susţinătorii săi după ce avionul care îl transporta a aterizat la Istanbul. 

El a mai spus că hotelul unde se afla pe coasta turcă a fost bombardat după plecarea sa. 
    
La rândul său, prim-ministrul turc Binali Yildirim, a declarat că situaţia din Ankara este în mare măsură sub control şi că 120 de persoane au fost arestate. 
    
La aproximativ 15 minute după declaraţiile sale, clădirea parlamentului a fost lovită de bombe şi mai multe persoane au fost rănite, potrivit presei locale.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close