Antena 3 CNN Externe Maria Grapini: "Nu se poate decide la Bruxelles ca cetăţenii să mănânce greieri sau gândaci"

Maria Grapini: "Nu se poate decide la Bruxelles ca cetăţenii să mănânce greieri sau gândaci"

Eurodeputata Maria Grapini a cerut în mod tranşant, în plenul Parlamentului European, să nu li se impună în mod arbitrar statelor membre înlocuirea proteinelor animale cu alge marine.

de Georgiana Adam    |    18 Mai 2023   •   08:52

Reprezentanta Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) la Bruxelles le-a recomandat oficialilor Comisiei Europene să caute o formă adecvată de comunicare cu cetăţenii pe tema alternativelor viitorului cu privire la actualele produse alimentare.

Maria Grapini a admis că s-a dovedit ştiinţific caracterul benefic al folosirii algelor marine, nu doar în medicină sau cosmetică, ci şi în alimentaţie.

Citeşte şi: Maria Grapini, despre răspunsul primit de la Consiliul Uniunii Europene: "Documentul arată că România îndeplinește toate condițiile pentru intrarea în Schengen"

Membră a Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European a propus o suplimentare a fondurilor pentru cercetarea din acest domeniu.

Maria Grapini a făcut această declaraţie, după ce la Bruxelles s-a discutat şi s-a dezbătut o rezoluţie pe tema proteinei alternative din insecte precum gândacii sau greierii.

×
Parteneri
Atac la ambasada Israelului din Bucureşti
x close