Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Maria Grapini, despre răspunsul primit de la Consiliul Uniunii Europene: "Documentul arată că România îndeplinește toate condițiile pentru intrarea în Schengen"

Maria Grapini, despre răspunsul primit de la Consiliul Uniunii Europene: "Documentul arată că România îndeplinește toate condițiile pentru intrarea în Schengen"

Maria Grapini transmite că răspunsul formulat de Consiliul Uniunii Europene pentru întrebările adresate de România confirmă faptul că țara noastră îndeplinește toate condițiile pentru a intra în Schengen.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   21:15

Întrebările formulate de România pentru Consiliul Uniunii Europene au primit un răspuns, iar europarlamentarul Maria Grapini afirmă că documentul confirmă faptul că țara noastră îndeplinește toate condițiile pentru intrarea în Schengen.

"M-am bucurat că am primit un răspuns foarte clar din partea Consiliului. Din documentul primit rezultă foarte clar că nu era necesar un alt control, pentru că îndeplinim toate condițiile. La finalul documentului, după ce se motivează că, din 2011, România îndeplinește toate condițiile, se precizează că poziția privind intrarea României și Bulgariei în Schengen este menținută de Consiliu", a spus Maria Grapini.

Maria Grapini a adăugat că România are nevoie de o strategie, astfel încât negocierile pentru Schengen să aibă mai mult succes.

"Președintele ar trebui să organizeze o ședință cu ministrul de Interne și cu ministrul de Externe și să găsească o strategie.

Citește și: Comisia Europeană a cerut din nou Consiliului "să permită României și Bulgariei să adere pe deplin la Schengen" în 202

Observ că nu se mai discută nimic. Noi am presat cu această scrisoare pentru că se termină președinția Suediei.

Speranța mea era că în iunie ne ducem cu soluția la noi și reușim să obținem acea unanimitate în Consiliu", a încheiat europarlamentarul.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Schengen Consiliul Uniunii Europene
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close