Antena 3 CNN Externe Masonii din B'nai B'rith şi-au ales noul preşedinte la Bucureşti

Masonii din B'nai B'rith şi-au ales noul preşedinte la Bucureşti

Masonii din B'nai B'rith şi-au ales noul preşedinte la Bucureşti
14 Mai 2008   •   15:07

Capitala României a fost, în perioada 11-14 mai, gazda Convenţiei celei mai mari organizaţii evreieşti din lume: Convenţia europeană B'nai B'rith. Iar cea de-a cincea convenţie a acestei organizaţii a fost una deosebit de importantă, în cadrul ei fiind ales chiar noul preşedinte al organizaţiei europene - britanicul Graham Weinberg.

Conform Gardianul, trezorierul Graham Weinberg, contabil de meserie, a fost ales pentru a conduce B'nai B'rith pentru următorii trei ani. Perioada şefiei a fost prelungită de la doi la trei ani, în urma schimbării Constituţiei B'nai B'rith, la propunerea preşedintelui de onoare pe viaţă al organizaţiei, omul de afaceri multimiliardar Joseph Domberger.

Ce este B'nai B'rith?
Potrivit informaţiilor oficiale, organizaţia B'nai B'rith a fost înfiinţată în 1843, la New York, de 12 emigranţi evrei din Europa. În timp, B'nai B'rith a devenit cea mai puternică organizaţie evreiască din lume, deţinând reprezentanţe în peste 50 de state şi fiind prezentă în mai multe organizaţii internaţionale. Printre acestea, amintim doar ONU, UNESCO şi Consiliul Europei.

Neoficial, B'nai B'rith este considerată o organizaţie masonică, după unele surse, chiar cea mai influentă. De altfel, şi Irina Cajal, consilier diplomat la Ministerul de Externe şi la Ministerul Culturii şi Cultelor, a vorbit la News FM despre ?Loja B'nai B'rith? din România, care ar fi cea mai veche organizaţie de acest tip din ţara noastră.

La Convenţia de la Bucureşti au participat toţi preşedinţii organizaţiilor B'nai B'rith din Europa, precum şi mai mulţi invitaţi din Statele Unite, unde se află de altfel sediul central al organizaţiei. Dacă ar fi să-i credem pe cei care consideră B'nai B'rith una dintre cele mai temute organizaţii masonice, unul dintre membrii ei ar fi fost însuşi Karl Marx, ?părintele comunismului.?

Foto: Gardianul

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close