Antena 3 CNN Externe Meteorologii au anunţat COD ROŞU de vreme rea. Ninsorile vor continua şi în zilele care urmează

Meteorologii au anunţat COD ROŞU de vreme rea. Ninsorile vor continua şi în zilele care urmează

Meteorologii au anunţat COD ROŞU de vreme rea. Ninsorile vor continua şi în zilele care urmează
de O.P.    |    06 Mar 2015   •   06:30

Iarna s-a întors în sudul Europei! Italienii, bulgarii şi sârbii se vor confrunta cu ninsori masive astăzi. Cea mai gravă situaţie e în Italia, unde e cod roşu de vreme rea. Rafalele de vânt, ploile cu descărcări electrice şi ninsorile îşi vor face simţită prezenţa. Trei oameni au murit în Italia, din cauza bucăţilor de acoperiş desprinse de rafale de vânt.

Tot teritoriul bulgar a intrat sub incidenţa codurilor de vreme rea. Cea mai gravă situaţie este în sudul ţării, unde e în vigoare avertizarea de cod roşu. Există riscul producerii unor viituri, după ce râurile au atins pragul critic. Intemperiile au adus haos pe şosele. Principala rută de acces spre Grecia a fost blocată de o alunecare de teren. Ploile şi ninsorile vor continua şi în zilele următoare, însă cele mai multe precipitaţii vor cădea în cursul zilei de azi.

Probleme sunt şi în Serbia, unde a fost decretat cod portocaliu de ninsori. Temperaturile vor scădea până la minus zece grade în sud, în vreme ce în nord vor continua ploile torenţiale.

Într-o staţiune montană din nordul Italiei, un brad înalt de 40 de metri s-a prăbuşit peste o linie de telecabină, din cauza vântului puternic. Aproape două sute de turişti au fost blocaţi la zeci de metri de sol. Eforturile echipajelor de intervenţie au fost zădărnicite de rafalele de vînt, însă, după ore în şir de aşteptat, cei blocaţi au fost salvaţi de un elicopter.

A fost decretată stare de urgenţă în Toscana, unde rafalele de vânt au bătut cu până la 160 de kilometri pe oră.

Situaţia a fost mai gravă la malul Mării, unde valurile înalte s-au izbit cu putere de mal şi unde zeci de copaci au fost doborâţi de forţa naturii.

Pământul îmbibat de apă a provocat o alunecare de teren într-un cartier din Napoli. Opt maşini au fost avariate, după ce un zid de protecţie s-a prăvălit pe şosea.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în acest incident.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close