Antena 3 CNN Externe Militari americani, răniţi în Siria într-un raid soldat cu asasinarea unui lider al reţelei Stat Islamic

Militari americani, răniţi în Siria într-un raid soldat cu asasinarea unui lider al reţelei Stat Islamic

Cel puţin patru militari americani au fost răniţi în Siria, în cursul unei operaţiuni în care a fost asasinat un lider al reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă Comandamentul Central american (CENTCOM).

Militari americani, răniţi în Siria într-un raid soldat cu asasinarea unui lider al reţelei Stat Islamic
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    17 Feb 2023   •   21:05

Militari americani împreună cu militanţi ai grupului insurgent Forţele Democratice Siriene (SDF) au desfăşurat o operaţiune antiteroristă într-o zonă din nord-estul Siriei.

În cursul raidului efectuat cu elicoptere s-a produs o explozie, soldată cu rănirea a patru militari americani şi a unui câine utilitar, a comunicat vineri după-amiază Comandamentul Central american (CENTCOM), responsabil de zona Orientului Mijlociu.

Hamza Al-Homsi, descris ca fiind un lider important al reţelei teroriste sunnite Stat Islamic (ISIS/DAESH), a fost asasinat în operaţiunea americană, a precizat CENTCOM, potrivit site-ului Axios.com.

Statele Unite au trupe în estul Siriei, în apropierea frontierei cu Irakul, în cadrul unei coaliţii pentru contracararea organizaţiei teroriste Stat Islamic.

×
Subiecte în articol: Siria SUA
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close