Antena 3 CNN Externe Ministru ucrainean: Trei separatişti proruşi au fost ucişi, 13 răniţi şi 63 reţinuţi

Ministru ucrainean: Trei separatişti proruşi au fost ucişi, 13 răniţi şi 63 reţinuţi

Ministru ucrainean: Trei separatişti proruşi au fost ucişi, 13 răniţi şi 63 reţinuţi
17 Apr 2014   •   08:50

Cel puţin trei separatişti proruşi au murit în urma confruntărilor de la Mariupol, în apropiere de Marea Azov, au anunţat autorităţile de la Kiev, relatează Sky News.
 
Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a declarat într-un mesaj postat joi pe pagina sa de Facebook că trei separatişti proruşi au fost ucişi.

"Potrivit datelor preliminare, trei atacatori au fost ucişi, 13 răniţi şi 63 reţinuţi", a precizat el. Avakov a declarat că separatiştii au aruncat cu cocteiluri Molotov şi alte dispozitive incendiare în timpul confruntărilor.
   
Activişti proruşi au atacat miercuri seara o unitate militară din oraşul ucrainean Mariupol, folosind arme automate şi cocteiluri Molotov.
   
Ei i-au îndemnat pe militari să treacă "de partea poporului", iar pe comandantul unităţii să iniţieze negocieri cu locuitorii din Mariupol, oraş situat la 120 de kilometri sud de Doneţk.
   
Reprezentanţii Rusiei, Ucrainei, UE şi Statelor Unite se pregătesc pentru o reuniune diplomatică la Geneva, în vederea detensionării situaţiei din Ucraina.





×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Ucraina
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close