Antena 3 CNN Externe Un model din Brazilia care a venit să lupte în Ucraina a murit la Harkov

Un model din Brazilia care a venit să lupte în Ucraina a murit la Harkov

Modelul brazilian,Talita do Vale a fost ucisă într-un atac cu rachetă asupra Harkovului. Au trecut doar trei săptămâni de când s-a alăturat Forțelor Armate ale Ucrainei.

Un model din Brazilia care a venit să lupte în Ucraina a murit la Harkov
Sursa foto: TikTok
de Alexandra Ionescu    |    06 Iul 2022   •   16:42

Talita do Vale, în vârstă de 39 de ani, a fost implicată în misiuni umanitare în întreaga lume și a luptat anterior împotriva ISIS în Irak. Ea a fost ucisă săptămâna trecută după ce o rachetă a lovit buncărul ei din Harkov.

Atacul cu rachetă a ucis și fostul soldat brazilian în vârstă de 40 de ani Douglas Burigo, care s-a întors la buncăr pentru a o găsi pe Talita.

Talita avea propriul ei canal de YouTube unde vorbea despre războiul împotriva ISIS. Videoclipurile ei au adunat aproximativ 30.000 de vizualizări.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

A studiat pentru a fi activistă pentru drepturile omului, a lucrat ca model și actriță în tinerețe și, de asemenea, s-a alăturat mișcării pentru protecția animalelor.

Pe canalul ei de YouTube, femeia a arătat cum a fost pregătită pentru lunetişti când s-a alăturat Forţelor Armate ale Kurdistanului irakian independent.

Fratele lui Talita, Theo Rodrigo Viera, a descris-o pe sora lui ca fiind o persoană curajoasă care a salvat vieți și a participat la misiuni umanitare. El a spus că ea a stat în Ucraina doar trei săptămâni, a lucrat ca salvator și, de asemenea, ca lunetist.

 

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close