Antena 3 CNN Externe Moscova susține că a distrus ambarcațiuni din SUA în apropiere de Crimeea

Moscova susține că a distrus ambarcațiuni din SUA în apropiere de Crimeea

Ministerul rus al Apărării susține că a distrus patru ambarcațiuni militare ucrainene "de fabricație americană" care transportau trupe ale Kievului pe Marea Neagră.

Moscova susține că a distrus ambarcațiuni din SUA în apropiere de Crimeea
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Sep 2023   •   09:23

Într-o postare făcută luni pe Telegram, instituția citată a declarat că bărcile gonflabile model "Willard Marine Sea Force" se îndreptau spre Capul Tarhankut, în peninsula Crimeea.

Conform informațiilor de pe site-ul producătorului din SUA, ar fi vorba despre bărci cu motor cu capacitatea de a transporta până la șase persoane.

Informația nu a putut fi verificată în mod independent, iar Ucraina nu a făcut până acum niciun comentariu, notează presa internațională.

Săptămâna trecută, ministerul rus a transmis că forțele sale au distrus alte patru ambarcațiuni militare ucrainene care transportau până la 50 de soldați pe Marea Neagră.

Nici această afirmație nu a putut fi verificată în mod independent.

Ucraina a anunțat recent că a atacat la Capul Tarhankut iar bloggerii militari ruși au confirmat informația

Proeminentul canal Telegram Rybar relata, luna trecută, că "două până la patru ambarcațiuni rapide au debarcat în zona Olenivka de la Capul Tarhankut, au efectuat trageri demonstrative cu lansatoare de grenade în fața camerei și au plecat".

"Acesta este al doilea incident în zonă, în ultimele câteva zile. Recent (forțele ucrainene) au efectuat un atac combinat, care a dus la distrugerea unui sistem de apărare cu rachete sol-aer S-300, iar de data aceasta au debarcat pe țărm", a continuat sursa citată.

Potrivit Rybar, "activitatea AFU (Forțele Armate ale Ucrainei, n.r.) în apropierea peninsulei Crimeea este din ce în ce mai mare, iar ucrainenii sondează terenul din apropierea Crimeei de câteva săptămâni, căutând portițe pentru o operațiune amfibie".

Kievul, la rândul său, a furnizat propria sa versiune asupra evenimentelor care au avut loc în 24 august la Capul Tarhankut.

Șeful spionajului militar ucrainean:  "Putem lovi oriunde în Crimeea"

Astfel, armata ucraineană a susținut că a ucis cel puțin 30 de ruși într-un raid al forțelor sale speciale împotriva unor instalații militare de pe coasta vestică a Crimeii.

Andrii Iusov, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații militare din Ucraina, a declarat că, în urma unei operațiuni speciale la care a participat și Marina militară și care s-a desfășurat în apropiere de satul Maiak din Crimeea, patru ambarcațiuni rapide ale Moscovei au fost avariate și cel puțin 30 de soldați ruși au fost uciși.

Cu o zi înainte, șeful Serviciului de Informații militare ucrainene, Kirilo Budanov, a declarat: "Acum avem capacitatea de a lovi orice parte a Republicii Autonome Crimeea, ocupată temporar. Putem ajunge la inamic absolut oriunde".

Budanov a susținut că "există mai multe opțiuni pentru scoaterea Crimeei de sub ocupație, dar este imposibil fără o acțiune militară".

Foto: Capul Tarhankut, Peninsula Crimeea, septembrie 2022

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close