Antena 3 CNN Externe Un moștenitor al casei de modă Hermès vrea să adopte un fost grădinar, pentru a-i lăsa moștenire o parte din averea sa de miliarde de euro

Un moștenitor al casei de modă Hermès vrea să adopte un fost grădinar, pentru a-i lăsa moștenire o parte din averea sa de miliarde de euro

Unul din moștenitorii casei de modă Hermès vrea să își adopte un fost angajat, pentru a-i lăsa moștenire o parte din averea sa de miliarde de euro.

Un moștenitor al casei de modă Hermès vrea să adopte un fost grădinar, pentru a-i lăsa moștenire o parte din averea sa de miliarde de euro
Sursa foto: Profimedia Images/ BERNARD BISSON/ JDD/ SIPA
de Mia Lungu    |    01 Dec 2023   •   20:33

Unul dintre descendenții fondatorului Hermès, celebra casă franceză de marochinărie, vrea să își adopte servitorul pentru a-i lăsa moștenire o parte din averea sa în valoare de câteva miliarde de franci elvețieni, potrivit publicației Tribune de Genève, citată de Le Figaro

Nicolas Puech este "cel mai mare acționar individual al Hermès", cu o participație de aproximativ 5%, explică publicația elvețiană.

Necăsătorit și fără copii, acest octogenar a decis că vrea să lase moștenire o parte din averea sa unui "fost grădinar și servitor", "în vârstă de 51 de ani", "provenit dintr-o familie modestă din Maroc", potrivit Tribune de Genève.

Potrivit revistei Bilan, care întocmește un clasament anual al celor mai bogate 300 de persoane din Elveția, averea sa este estimată între 9 și 10 miliarde de franci elvețieni (9,4 și 10,4 miliarde de euro), datorită acțiunilor deținute în cadrul firmei de marochinărie cunoscută pentru gențile sale.

"În Elveția, nu este imposibil să adopți un adult, dar este neobișnuit"

Într-o scrisoare datată "20 octombrie 2022", acest descendent al fondatorului Hermès a însărcinat un avocat să "pună în ordine situația sa succesorală", explică cotidianul, care adaugă că acest avocat a fost însărcinat, de asemenea, să efectueze o procedură de adopție, "încă în curs de desfășurare", potrivit informațiilor sale.

"În Elveția, nu este imposibil să adopți un adult, dar este neobișnuit", explică cotidianul, explicând că, dacă procedura va reuși, el ar putea moșteni "cel puțin jumătate" din averea sa.

Contactată, administrația din Valais nu a avut niciun răspuns imediat pentru a confirma sau infirma această procedură. Cu toate acestea, continuă cotidianul elvețian, proiectul se confruntă cu opoziție.

În 2011, Nicolas Puech a semnat un pact succesoral – mai puternic decât un testament – în favoarea unei fundații cu sediul la Geneva, Isocrate, care finanțează proiecte de combatere a dezinformării prin intermediul ONG-urilor care susțin jurnalismul.

Dar într-o "notă scrisă de mână" datată februarie 2023, consultată de cotidian, miliardarul a recurs la o "răsturnare de situație", explicând că "intenționa să facă alte dispoziții testamentare". Contactată, fundația a precizat că "a aflat recent de intenția fondatorului său de a anula acordul de moștenire", dar că "nu are cunoștință de alte dispoziții".

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close