Antena 3 CNN Externe Nicolas Sarkozy face apel la calm şi promite reforme pentru consolidarea situaţiei financiare a Franţei

Nicolas Sarkozy face apel la calm şi promite reforme pentru consolidarea situaţiei financiare a Franţei

Nicolas Sarkozy face apel la calm şi promite reforme pentru consolidarea situaţiei financiare a Franţei
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
15 Ian 2012   •   15:38
Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a lansat un apel la calm şi a promis că va implementa noi reforme menite să consolideze situaţia financiară a ţării, în prima ieşire publică, după ce agenţia S&P a retrogradat nouă ţări din zona Euro, inclusiv Franţa.

„Criza poate fi depăşită, dacă avem voinţa colectivă şi curajul să reformăm ţara. Trebuie să rezistăm, trebuie să luptăm, trebuie să ne păstrăm calmul”, a afirmat liderul francez.

Sarkozy se confruntă cu probleme de popularitate în sondaje cu doar trei luni înainte de alegerile prezidenţiale în cadrul cărora speră să câştige un nou mandat.

Sarkozy a introdus menţinerea ratingului AAA al Franţei în priorităţile sfârşitului de mandat şi a luat anul trecut măsuri de reducere a deficitului bugetar şi de aşezare a datoriei publice pe o direcţie sustenabilă pe termen lung.

De asemenea, liderul francez a promis că 2012 nu va aduce noi „tăieri” şi că va urma introducerea urgentă a unei taxe pe tranzacţii financiare, intenţie care a stârnit reacţii de opoziţie din Europa.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close