Antena 3 CNN Externe Note bune cu plata în natură. Profesor universitar, condamnat la închisoare pentru comportament indecent, în Maroc

Note bune cu plata în natură. Profesor universitar, condamnat la închisoare pentru comportament indecent, în Maroc

Un profesor universitar marocan, acuzat că a dat studenților note bune în schimbul favorurilor sexuale, a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Note bune cu plata în natură. Profesor universitar, condamnat la închisoare pentru comportament indecent, în Maroc
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Cerasela Stafie    |    13 Ian 2022   •   16:44

Este primul verdict dintr-un șir de cazuri de hărțuire sexuală la universitățile din Maroc. Lectorul de economie la Universitatea Hassan I din orașul Settat a fost condamnat pentru comportament indecent, hărțuire sexuală și violență.

Încă patru cadre universitare urmează să apară în instanță, ca parte din acest scandal.

Povestea a ieșit la lumină în luna septembrie, după ce mai multe mesaje au ajuns pe rețelele de socializare. Se spune că acestea ar fi fost între lectori și studenți.

Acuzațiile au provocat furie în Maroc, dar nu surpriză. Un șir de astfel de scandaluri au pătat reputația universităților marocane în ultimii ani.

Cazul actual a fost diferit prin faptul că a ajuns în fața unui judecător, în timp ce-majoritatea incidentelor raportate nu au dus la urmărire penală.

Grupurile pentru drepturile omului spun că acest lucru este simptomatic al unei societăți în care violența sexuală rămâne larg răspândită și multe femei se tem să denunțe astfel de lucruri din cauza unor eventuale represalii sau a prejudiciului perceput asupra reputației lor și a familiei lor.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close