Antena 3 CNN Externe Nou atentat în Pakistan. Cel puțin 29 de victime

Nou atentat în Pakistan. Cel puțin 29 de victime

Nou atentat în Pakistan. Cel puțin 29 de victime
11 Aug 2017   •   15:44

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi 26 au fost rănite, vineri, în explozia unei bombe la trecerea unui camion care transporta civili într-o regiune tribală din Pakistan, în apropiere de graniţa cu Afganistanul, au anunţat responsabili locali, relatează AFP. 

Explozia s-a produs la Bajaur, una din cele şapte zone tribale din nord-vestul Pakistanului. Majoritatea civililor care se aflau în camion erau muncitori. 

'Cel puţin trei persoane au fost ucise şi 26 rănite. Bomba plasată pe marginea drumului a explodat în momentul trecerii camionului', a declarat Mustafa Khan, un responsabil local. Anwarul Haq, un alt responsabil local, a confirmat bilanţul victimelor. 

Niciun grup nu a revendicat deocamdată acest atac, dar talibanii au comis mai multe atentate împotriva forţelor de securitate şi a liderilor tribali care au susţinut guvernul în această regiune în trecut. 

Nivelul violenţelor a scăzut în Pakistan în ultimii ani în urma unei serii de ofensive împotriva insurgenţilor de-a lungul graniţei de nord-vest a ţării, dar atacurile încă mai afectează această regiune.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: pakistan atentat
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close