Antena 3 CNN Externe O soție disperată imploră autoritățiile din Emiratele Arabe Unite să îi elibereze soțul arestat fără motiv

O soție disperată imploră autoritățiile din Emiratele Arabe Unite să îi elibereze soțul arestat fără motiv

O soție disperată imploră autoritățiile din Emiratele Arabe Unite să îi elibereze soțul arestat fără motiv
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Oct 2018   •   13:15

Matthew Hedges, un student la Universitatea Durham din Marea Britanie, este reținut în Emiratele Arabe Unite de peste șase luni, fiind acuzat de spionaj fără nicio dovadă adusă împotriva sa. 

Bărbatul a fost arestat în aeroportul din Dubai pe 5 mai, cand încerca să se întoarcă în Marea Britanie după o excursie în scop de cercetare, în care a intervievat mai mulți cetățeni despre politica de securitate a țării arabe. 

Matthew a apărut în instanță la data de 11 octombie, însă cazul său a fost acum amânat până pe 24 octombrie. 

Soția lui a declarat că acest lucru este inadmisibil și se teme pentru sănătatea mentală a soțului ei. Ea a spus că soțul său a vizitat țara arabă strict din punct de vedere profesional și nu înțelege de ce Matthew este reținut.  

„Drepturile sale sunt violate zilnic și mă mir că nu se face mai mult pentru eliberarea sa”, a mărturisit femeia. Familia bărbatului a povestit ca acestuia i-a fost interzis să facă duș timp de o lună și a trebuit să doarmă pe jos. 

Consulatul britanic a declarat că susține cazul bărbatului și încearcă să îl aducă acasă cât mai repede. 

Sursă: BBC 

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close