Antena 3 CNN Externe O zi până la marele adevăr. Ce arată ultimele sondaje din Scoţia

O zi până la marele adevăr. Ce arată ultimele sondaje din Scoţia

O zi până la marele adevăr. Ce arată ultimele sondaje din Scoţia
de O.P.    |    17 Sep 2014   •   08:14

Odată cu apropierea referendumului de joi asupra independenței Scoției, al cărui rezultatul se anunță strâns, trei sondaje publicate marți seară îl dau pe "Nu" în avans cu patru puncte asupra lui "Da", relatează AFP.

Rezultatele sunt în schimb identice dacă îi exclud pe cei fără opinie: "Nu" la referendumul pentru independență ar predomina în orice caz cu 52% față de "Da" ce obține 48%.

Aceste sondaje au fost realizate de vineri, ziua când ambele tabere și-au intensificat mai mult eforturile de a convinge alegătorii.

Sondajele au fost salutate de tabăra lui "Da": "Suntem aproape de un succes joi", a reacționat Blair Jenkins, care conduce mișcarea favorabilă independenței Yes Scotland.

Marți, cele trei partide tradiționale britanice au publicat o declarație comună solemnă în care promit o mai mare autonomie scoțienilor dacă vor vota "Nu" la referendumul pentru independență.

Această promisiune, ce reafirmă angajamentele anterioare, a fost publicată într-unul din principalele ziare scoțiene, Daily Record, sub titlul "Jurământul" /The Vow/.

Textul a fost semnat de primul ministru conservator David Cameron, liderul partidului de opoziție laburist Ed Miliband și viceprim-ministrul liberal-democrat Nick Clegg.

Pentru premierul scoțian și campion al lui "Da", Alex Salmond, aceasta este o "ofertă de ultim moment". Ea "nu îi va descuraja pe oamenii din Scoția să profite joi de imensa oportunitate de a încredința Scoției viitorul Scoției", a declarat el la BBC.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close