Antena 3 CNN Externe Alertă în SUA! Un fost pilot a încercat să prăbușească un avion plin cu pasageri

Alertă în SUA! Un fost pilot a încercat să prăbușească un avion plin cu pasageri

Un pilot aflat în afara serviciului, dar care se afla în cabina piloților, a încercat să oprească motoarele unui avion cu 80 de pasageri în timpul unui zbor în Statele Unite.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   23:18

Avionul urma să zboare de la Everett, Washington, la San Francisco, înainte de a fi deviat, duminică seara, spre Portland, după o „amenințare la securitate”, scrie ABC News

Suspectul ar fi încercat să oprească motoarele, potrivit informațiilor obținute de anchetatori. Suspectul a fost imobilizat însă de echipajul de zbor și apoi legat cu centurile de siguranță de un scaun. Joseph David Emerson a fost arestat ulterior.  

Bărbatul se afla în drum spre San Francisco. Reprezentanții Alaska Airlines au explicat că pilotul în afara serviciului stătea pe un scaun suplimentar din cabina piloților când ”a încercat fără succes să perturbe funcționarea motoarelor”. 

Acesta s-ar fi ridicat dintr-o data de pe scaun spunând ceva asemănător cu ”nu sunt în regulă”, chiar înainte de gestul nebunesc.  

Căpitanul și primul ofițer „au răspuns rapid”, au mai spus reprezentanții companiei aeriene, adăugând că puterea motorului nu a fost afectată iar echipajul a asigurat aeronava. 

80 de pasageri se aflau la acel moment în avion și patru membri ai echipajului.  

„Nici nu bănuiam că s-ar întâmpla ceva până când însoțitorul de bord nu a anunțat prin difuzor că există o situație de urgență și că avionul trebuie să aterizeze imediat... Aproximativ 15 minute mai târziu a revenit spunând că este o urgență medicală.” 

Un alt pasager susține că a auzit un însoțitor de zbor spunându-i suspectului: ”Vom fi bine, e în regulă, te vom scoate în siguranță din avion”.  

Administrația Federală a Aviației a declarat că incidentul „nu are legătură în niciun fel cu evenimentele mondiale actuale”. 

×
Subiecte în articol: SUA avion Joseph David Emerson
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close