Antena 3 CNN Externe ,,Planul Soros'' privind migrația creează tensiuni în Ungaria

,,Planul Soros'' privind migrația creează tensiuni în Ungaria

,,Planul Soros'' privind migrația creează tensiuni în Ungaria
07 Sep 2017   •   15:55

Partidul care se află la putere în Ungaria, Fidesz, cere guvernului de la Budapesta să nu accepte planul magnatului american George Soros și să se împotrivească instalarii forțate a migranților în Ungaria împotriva voinței poporului ungar, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Imre Puskas, citat de agenția MTI.

Mai mult, Puskas spune că Soros a afirmat în numeroase rânduri că ar fi de dorit ca în Uniunea Europeană să sosească în fiecare an un milion de migranți musulmani.

Chiar dacă în prezent, se așteaptă să fie acceptați doar câteva mii de migranți, Puskas spune că în următoarea perioadă numărul lor ar putea crește semnificativ.

,,În următoarele zile, săptămâni și ani ar putea fi sute de mii sau milioane", a subliniat Puskas. De asemenea, acesta a citat mai multe informații publicate de Politico arătând că Uniunea Europeană intenționează deja să dubleze cotele obligatorii.

Cu toate acestea, Decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) de a respinge plângerile Ungariei și Slovaciei împotriva schemei de reinstalare bazate pe cote permite punerea în aplicare a acestui plan. Decizia înseamnă că nu depinde de țări, ci de Bruxelles să decidă dacă migranții ar trebui să fie autorizați să intre sau nu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ungaria tensiuni tensiuni
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close